Bayern ydmyket Roma med elleville sifre. 1-7 på Olympiastadion

En maktdemonstrasjon.

• Roma - Bayern München 1-7 (0-5)

(Dagbladet): Etter at Manchester City rotet vekk 2-0-ledelsen borte mot CSKA Moskva tidligere i kveld, kunne vinneren av kveldens storoppgjør mellom Roma og Bayern ta et langt skritt i retning avansement fra gruppespillet.

Men selv om Roma var klar over at det var et godt Bayern-lag som kom på besøk, hadde de neppe noen anelse om hvor beksvart denne kvelden skulle bli.

Før 35 minutter var spilt hadde Arjen Robben (x2), Mario Götze, Robert Lewandowski og Thomas Müller scoret fem. Gervinhos trøstemål i den andre omgangen kommer for alltid til å bli stående som en parantes, for Franck Ribery og Xherdan Shaqiri var ikke snauere enn at de la på til både seks og sju.

Ord som «ydmykelse», «klasseforskjell», «vanvittig» og «ellevillt» brukes ofte om fotballkamper, men i kveld strekker de ganske enkelt ikke til.

1-7. Det sier alt.

- Grunnen til at jeg spiller fotball Robben ble kveldens eneste tomålsscorer, og var naturlig veldig fornøyd med kveldens innsats da han snakket med Viasat 4 etter kampen.

- Jeg er veldig overrasket over resultatet. Jeg vil gi masse skryt til laget og ikke minst til trenerapparatet. Man skal ikke undervurdere måten de forbereder oss på taktisk, sier Robben.

IMPONERENDE: Bayern ga seg ikke før stakkars Morgan De Sanctis hadde plukket sju baller ut av nettet, og seiler derimot opp som den store favoritten til å vinne "Dødens Gruppe". Foto: PA/ANDREAS GEBERT/NTB SCANPIX
IMPONERENDE: Bayern ga seg ikke før stakkars Morgan De Sanctis hadde plukket sju baller ut av nettet, og seiler derimot opp som den store favoritten til å vinne "Dødens Gruppe". Foto: PA/ANDREAS GEBERT/NTB SCANPIX Vis mer

Likevel undertreket nederlenderen at Bayern ikke må ta av, og trakk fram viktigheten av å holde beina godt plantet på jorda.

- Kvelder som dette er grunnen til at jeg spiller fotball. Det er dette jeg trener og jobber for. Det får de beste ut av meg. Men vi må ikke ta av. 7-1 er et nydelig resultat og vi topper gruppa, men det er ennå en stor jobb som skal gjøres, sier han.

Galskap Ikke mer enn åtte minutter var unnagjort før vi fikk kampens første sjanse, og Robben er ikke kjent for å la slike muligheter gå fra seg.

Fra sin vante posisjon på høyrekanten trakk han innover i banen, og da Ashley Cole bestemte seg for å rygge, takket og bukket nederlenderen før han på elegant vis sendte ballen i det lengste hjørnet til Morgan De Sanctis.

Roma har vært i kanonslag i den hjemlige serien, men hang ikke med på Stadio Olimpico. Etter 23 minutter kombinerte Götze og Müller på lekkert vis før førstnevnte satte ballen utakbart i De Sanctis' høyre hjørnet, og bare to minutter senere stanget Lewandowski inn mål nummer tre.

Robben ekspederte inn Bayerns fjerde og sitt andre før halvtimen var spilt etter en lekker frispilling av Juan Bernat, og da Müller fikk sjansen fra elleve meter etter en hands i Romas 16-meter var ydmykelsen total allerede ti minutter før hvilen.

Neuer-show Selv om det mest sannsynlig bare var de med liten (les: ingen) virkelighetsforståelse som trodde på at dette kunne snus i den andre omgangen, forsøkte i alle fall Roma å gi det tapre hjemmepublikummet noe å juble for.

Gervinho og Alessandro Florenzi fikk en gigantisk mulighet til å pynte på resultatet rett etter pausen, men stolpen og verdens beste målvakt Manuel Neuer sto i veien.

Det gjorde han også da samme Gervinho etter timen fyrte løs fra kloss hold. Tyskeren var ikke snauere enn at han forsøkte seg på pol, men fem minutter senere måtte selv uovervinnelige Neuer gi tapt da ivorianeren kom seilende og stanget inn reduseringen fra tre meters hold.

BUNNSOLID: Uansett hvor imponerende angrepsspillet til Bayern var, viste Manuel Neuer nok en gang at han er en av verdens aller beste målvakter. Foto: EPA/ETTORE FERRARI/NTB SCANPIX
BUNNSOLID: Uansett hvor imponerende angrepsspillet til Bayern var, viste Manuel Neuer nok en gang at han er en av verdens aller beste målvakter. Foto: EPA/ETTORE FERRARI/NTB SCANPIX Vis mer

Men kvelden tilhørte Bayern, og når man har spillere som Ribery og Shaqiri går man aldri tom for strenger å spille på.

Først lobbet Ribery inn kveldens sjette på elegant vis, før Shaqiri plukket opp returen på sitt eget skudd og lurte ballen opp i nettaket fra spiss vinkel.

Da dommer Jonas Eriksson fra Sverige omsider kunne blåse av, er det vanskelig å ikke finne litt sannhet i det gamle ordtaket «alle veier fører til Rom».

I alle fall Romas mål.

FORTVILET: Alessandro Florenzi fortviler etter en forspilt målsjanse. Sympomatisk på det som endte med å bli en beksvart kveld for Roma. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini/NTB Scanpix
FORTVILET: Alessandro Florenzi fortviler etter en forspilt målsjanse. Sympomatisk på det som endte med å bli en beksvart kveld for Roma. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini/NTB Scanpix Vis mer