Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League

Bayerns supertalent må fortsatt klype seg i armen:- Alt gikk så fort

Joshua Kimmich har blitt et kjent navn etter at han viste seg fram på det tyske landslaget i sommer. FFT har tatt en prat med unggutten om karrieren hans til nå.

BAYERN: Kimmich feirer å ha scoret mål mot FC Rostov på Allianz Arena, i kveld møtes de to lagene for returoppgjøret i Champions League. Foto: THOMAS EISENHUTH/dpa
BAYERN: Kimmich feirer å ha scoret mål mot FC Rostov på Allianz Arena, i kveld møtes de to lagene for returoppgjøret i Champions League. Foto: THOMAS EISENHUTH/dpa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen har etablert seg på det tyske landslaget og hos Bayern München, og han har de kvalitetene som skal til for å bli Tysklands nye stjerne.

- Hvor glad er du for å ha kommet til dette steget i karrieren, med spill for både Bayern og Tyskland?

- Det er som en drøm gått i oppfyllelse. Først gikk jeg fra Stuttgart til Leipzig i tredje divisjon. Så rykket vi opp og jeg hadde et år i andre divisjon før jeg kom til Bayern München. Jeg forventet ikke å spille så mange kamper. Jeg har spilt mye og i min første sesong vant vi bundesligaen og DFB-pokalen (cupen). Så var jeg med landslaget til EM. Det har vært fantastisk.

- Hvordan var det å jobbe under Pep Guardiola?

- Han var veldig viktig for meg. Det er viktig å ha en trener som stoler på deg, og Pep stolte på meg. Han ga meg sjansen til å spille i ligaen, i DFB-pokalen (cupen) og Champions League. Det er grunnen til at jeg kom til EM i 2016. Han fokuserte på hver eneste detalj og vil gjøre hver spiller bedre. Han er aldri tilfredsstilt: Han vil alltid ha mer.

- Forrige sesong skapte Guardiola overskrifter da han stormet ut til deg på banen etter å ha spilt 0-0 mot Borussia Dortmund. Hva sa han da han kjeftet på deg?

- (Smiler) ja, han var ikke så fornøyd med en ting jeg gjorde under kampen. Jeg spilte kampen som sentral forsvarspiller, unntatt de siste fem minutter hvor jeg var på midtbanen. Xavi spilte for ham på midtbanen og han gjorde det litt annerledes enn meg, så manageren var ikke fornøyd. Han ville fortelle meg hva jeg hadde gjort galt og at jeg måtte gjøre det bedre i den neste kampen. Det er sånn han jobber: Han er full av følelser. Så han tenkte ikke på det, men bare gikk ut på banen. For andre folk kan det ha sett litt merkelig ut, men jeg visste han bare ville hjelpe meg.

- Hvor mange forskjellige posisjoner har du spilt på i din karriere?

- Forrige sesong hadde jeg mange forskjellige posisjoner, ler unggutten.

- I EM med Tyskland spilte jeg som høyre back, og med Pep i Bayern spilte jeg høyre back, midtstopper, sentral midtbane – noen ganger var jeg til og med kantspiller. Alt er mulig.! Jeg synes min beste posisjon er midt på midtbanen, men noen ganger er det flere spillere som kan spille på midtbanen. Så det er en fordel å kunne spille i andre posisjoner. Det er grunnen til at jeg spilte i EM.

- Hvor stolt var du da det ble klart at du hadde kommet med på UEFAS kåring over turneringens lag etter prestasjonene i EM?

NORGE: Kimmich scoret tyskernes andre mål på Ullevål i september. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NORGE: Kimmich scoret tyskernes andre mål på Ullevål i september. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Jeg vet nøyaktig hvordan det var som barn å se spillerne i EM eller VM, så det var alltid en veldig spesiell følelse å få være på banen med det tyske landslaget. Jeg hadde muligheten til å spille i en semi-finale og så ble jeg tatt ut i mesterskapets lag – jeg var veldig lykkelig. Reaksjonene hjemme i den lille landsbyen min var fantastiske. Folk tok litt av – da jeg kom hjem var det mange folk med trøyer og capser som jeg skulle signere. Jeg er glad for at det var positive reaksjoner. Det var litt rart for meg, at jeg var i laget og ute på banen. Alt gikk så fort – det var akkurat som en drøm.

Du har tidligere sagt at Bastian Schweinsteiger var en av dine forbilder som ung, hva fikk deg til å se opp til ham?

Schweinsteiger er en fantastisk leder. Han hadde en flott karriere med landslaget og vant VM. Også vant han Bundesligaen åtte ganger og DFB-pokalen sju ganger. Han vant Champions League og tok steget fra ungdomslaget i Bayern München til førstelaget – det er ikke lett. Om jeg kunne ha en karriere som hans hadde jeg blitt glad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!