Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bébé reddet United fra pinlig tap i Sør-Afrika

Kagawa-debut et av få lyspunkter i blek forestilling.

MED BLIKKET HEVET: Manchester United-manager Alex Ferguson var fornøyd med Shinji Kagawas debut fra start for Manchester United. Foto: AP Photo/Schalk van Zuydam/NTB scanpix
MED BLIKKET HEVET: Manchester United-manager Alex Ferguson var fornøyd med Shinji Kagawas debut fra start for Manchester United. Foto: AP Photo/Schalk van Zuydam/NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Shinji Kagawa (23) er Manchester Uniteds største sommerkjøp så langt, og er handlet inn for å gi forrige sesongs tiltrengt kreativitet og uforutsigbarhet sentralt i banen offensivt - et ansvar Wayne Rooney tidvis var nokså aleine om å ta.

Lørdag fikk japaneren sin debut fra start i den røde trøya da United spilte sin annen og siste treningskamp i Sør-Afrika mot Ajax Cape Town foran en utsolgt VM-stadion i Cape Town.

23-åringen har vært blant Borussia Dortmunds mest toneangivende spillere i siste to sesongers bundesligatriumfer siden han kom fra Cerezo Osaka på nivå i Japan for bare 350 000 euro (cirka 2,6 millioner kroner) sommeren 2010. Manchester United betalte 44 ganger så mye da de kom til enighet med med de gulsvarte om en overgang på forsommeren.

Selv om det var alt annet enn en imponerende forestilling den engelske storklubben leverte før de reiser videre til nye treningskamper i Kina, viste Kagawa at noe av grunnen til at sir Alex Ferguson har ligget langflat etter underskriften hans i månedsvis. Nyervervelsen var ofte spillbar der han opererte i mellomrommet, flink til å skaffe seg plass og framoverrettet i pasningsspillet der han stadig søkte etter Javier Hernandez i bakrom med smarte stikkere utover i kampen.

Fornøyd Ferguson Han kom dessuten til kampens beste mulighet så langt da han steg til værs og headet Hernandez' presise innlegg i stolpen. Ferguson var meget fornøyd med det han fikk se i de 77 minuttene Kagawa spilte.

- Shinji var veldig god. Han er en intelligent fotballspiller, kvikk og alltid med blikket hevet. Han vet når han skal slå en pasning, og jeg er tilfreds, sier Ferguson til manutd.com.

Men det var ikke alt ved Uniteds prestasjon som varmet like mye for skotten en drøy måned før seriepremieren mot Everton på Goodison Park. Med en miks av etablerte førstelagsspillere, som ikke deltok i sommerens EM-sluttspill, og uprøvde unggutter, ble kampen alt annet enn plankekjøring.

Bébé-scoring Fire minutter før slutt sendte sågar innbytter Alcardo Van Graan sørafrikanerne i ledelsen med et vakkert, men tilsynelatende heldig hælspark etter et hjørnespark.

Selv om det bare var snakk om en treningskamp, ville et nederlag vært en småpinlig avskjed med vertsnasjonen for VM-sluttspillet for to år siden. Sjokkjøpet Bébé, som har fått muligheten til å bli med førstelaget på tur, reddet imidlertid noe av æren da han ekspederte Marnick Vermijls innlegg i mål på sikkert vis to minutter på overtid.

- Han startet å trene med oss 5. juli og dette var hans første kamp på åtte måneder. Han vil være fornøyd med at han er tilbake og ikke minst med at han scoret, sier Ferguson til Manchester Evening News.

- Vi kom med et svar da vi havnet under, skrudde opp tempoet i kampen og kunne til og med fått et seiersmål. Det var en tilfredsstillende forestilling i en tøff kamp med strålende atmosfære, fortsetter United-sjefen.

KOM INN OG SCORET: Bébé reddet Manchester United fra et pinlig tap i treningskampen mot Ajax Cape Town.Foto: AFP PHOTO/RODGER BOSCH/NTB scanpix
KOM INN OG SCORET: Bébé reddet Manchester United fra et pinlig tap i treningskampen mot Ajax Cape Town.Foto: AFP PHOTO/RODGER BOSCH/NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media