Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

BBC: - Mourinho tar over Manchester United neste uke

Presenteres angivelig i løpet av få dager.

NY JOBB? José Mourinho er ifølge flere britiske medier klar for Manchester United. Foto: Steve Paston/PA Wire.
NY JOBB? José Mourinho er ifølge flere britiske medier klar for Manchester United. Foto: Steve Paston/PA Wire. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere troverdige britiske medier hevder at José Mourinho overtar for Louis van Gaal og blir Manchester Uniteds nye manager i løpet av den kommende uka.

Det hevder blant annet Telegraph og BBC bare minutter etter at van Gaal ledet de røde djevlene til FA-cupseier over Crystal Palace.

Ryktene har versert lenge og ble omtalt i portugisiske medier forrige måned. Nå virker det imidlertid å være alvor. Ifølge BBC ble partene enige om en avtale før dagens finale som vil kunngjøres i løpet av neste uke.

Den spanske avisen AS hevder at Mourinho vil få en grunnlønn på 140 millioner kroner i året.

Superduell mot Guardiola Mourinho fikk sparken som Chelsea-manager i desember og har vært arbeidsledig siden da. Van Gaal har fremdeles ett år igjen av den opprinnelige treårskontrakten med Manchester United.

Nederlenderen mislyktes i å kvalifisere storklubben til Champions League etter at 4. plassen glapp til byrivalen Manchester City på målforskjellen. Den lyseblå delen av Manchester skal trenes av spanjolen Pep Guardiola neste sesong.

Dermed er det duket for en spansk-portugisk trenerduell mellom rivalene som kjempet mot hverandre som managere for Barcelona og Real Madrid fra 2010-2012.

Solskjær: - Ikke sånn det skal være Manchester United-legenden Ole Gunnar Solskjær, som ledet Molde til seier over Brann i dag, synes det er trist at gamleklubben ikke blir å se i Champions League neste sesong.

AVSLUTTER PÅ TOPP?: Manchester United-manager Louis Van Gaal vant i dag endelig et trofé med den engelske storklubben. Det kan blir det siste nederlenderen gjør i Manchester United.. Foto: EPA/ANDY RAIN
AVSLUTTER PÅ TOPP?: Manchester United-manager Louis Van Gaal vant i dag endelig et trofé med den engelske storklubben. Det kan blir det siste nederlenderen gjør i Manchester United.. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer

- Da jeg var i Manchester United, var 2. plass katastrofe. Nå håper vi å klare 4. plassen. Det gjør vondt å se på. Det er ikke sånn det skal være i Manchester United, sa Solskjær til Dagbladet forrige måned.

- Van Gaal skal i hvert ha for at han har gitt mange unggutter sjansen. Det er en viktig del av klubbens DNA å satse på egne unggutter. Det er moro å se at det fortsatt gror godt bakfra, sa 43-åringen.

Solskjær vet ikke hva Manchester United tenker.

- Jeg vet ikke om det blir Ryan Giggs eller Mourinho. Det blir spennende å se, sa Solskjær.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!