Christian Eriksen

BBC beklager - NRK tar ikke selvkritikk

BBC og NRK har fått skarp kritikk for å vise bilder av en bevisstløs Christian Eriksen i flere minutter etter at han segnet om. Førstnevnte legger seg flate, mens NRK tar ikke selvkritikk.

KAMPEN STOPPET: Christian Eriksen falt plutselig om etter 42. minutter spilt i kampen mellom Danmark og Finland. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BBC og programleder og tidligere storspiller Gary Lineker beklager bildene de viste da den danske spilleren Christian Eriksen (29) kollapset like før pause i kampen mellom Danmark og Finland lørdag kveld.

Det kokte på sosiale medier da bildene av den bevisstløse 29-åringen fortsatte å rulle over skjermen hos blant andre BBC, NRK og Viaplay - også mens han ble gitt hjertekompresjoner ute på gressmatta.

Medspillerne dannet en mur for å beskytte ham mot kameraene.

Flere britiske medier, blant andre Metro og Daily Telegraph, melder at BBC beklager at de viste dette.

- Unnskyld

- Alle i BBC ønsker Christian Eriksen god bedring. Vi beklager til alle som ble opprørt over TV-bildene. Bildene inne fra stadion er kontrollert av UEFA, og så snart kampen var stanset, tok vi bildene av lufta så raskt som mulig, heter det i uttalelsen fra den britiske kringkasteren.

Gary Lineker, som ledet BBCs studiosending, legger ansvaret delvis på vertskapet, men velger samtidig å beklage.

- Jeg forstår at noen av dere ble opprørt av bildene som ble vist. (Det ble vi også). De var åpenbart bilder fra vertskapet og utenfor vår kontroll. De burde ha holdt seg til avstandsbilder av stadion. Unnskyld, skriver Lineker på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer