Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

BBC: Blatter suspenderes av Fifa i 90 dager

Den etiske komiteen har talt.

SUSPENDERT: Sepp Blatter, her i et seddelregn i regi av den britiske komikeren Lee Nelson, suspenderes i inntil 90 dager av Fifas etiske komite.Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/NTB Scanpix
SUSPENDERT: Sepp Blatter, her i et seddelregn i regi av den britiske komikeren Lee Nelson, suspenderes i inntil 90 dager av Fifas etiske komite.Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): BBC melder at FIFA-president Sepp Blatter er midlertidig suspendert fra stillingen i 90 dager.

Ifølge Sky News suspenderes Blatter i påvente av resultater fra etterforskningen den sveitsiske statsadvokaten har åpnet mot Blatter.

Den etiske komiteen skal ha sittet i møter i Zürich siden mandag denne uka for å diskutere Blatter. I dag falt de ned på å gi ham den lengste utestengelsen komiteen kan gi noen uten å ha etterforsket saker ferdig, melder Sky News.

Klaus Stöhlker sier til Sky at foreløpig har ingen funnet noe ulovlig, men den sveitsiske statsadvokaten etterforsker Blatter for å ha inngått avtaler som ikke gagnet fotballen, og for en utbetaling til Uefa-president Michel Platini på to millioner sveitserfranc.

- Jeg fikk denne betalingen for kontraktsarbeid jeg gjorde for FIFA. Dette er kun betaling jeg fikk for arbeid jeg gjorde for organisasjonen etter avtale, sa Platini da betalingen ble kjent.

Millionutbetalingen er sett i sammenheng med at Platini stemte for det mildt sagt kontroversielle Qatar-VM i 2022 og stammer fra 2011. Ifølge Platini skal betalingen være for arbeid han gjorde mellom 1999 og 2002.

Avstemmingen om Qatar ble gjort i desember 2010.

Alle de største Fifa-sponsorene, Coca-Cola, Visa, McDonald's og Budweiser, har bedt Blatter om å tre til side umiddelbart, men Blatter har valgt å bli sittende.

Til nå.

- Dette kan bety slutten på Sepp Blatters 17 humpete år ved makten, sier Sky-reporter Paul Kelso til sin egen kanal.

Dagbladet kommer med mer.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!