HISTORISK: Oscar Pistorius ble den første funksjonshemmede som deltok i et friidrettsmesterskap for funksjonsfriske. Nå føler han seg forulempet av BBC. Foto: Bjørn Langsem  / Dagbladet.
HISTORISK: Oscar Pistorius ble den første funksjonshemmede som deltok i et friidrettsmesterskap for funksjonsfriske. Nå føler han seg forulempet av BBC. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

BBC-reporter fornærmet Pistorius

«Blade Runner» avbrøt intervjuet.

(Dagbladet): Oscar «Blade Runner» Pistorius ble historisk da han i friidretts-VM i Daegu ble den første beinamputerte utøveren som konkurrerte på lik linje med funksjonsfriske.

Samtidig ble han også historisk da han vant VM-sølv med Sør-Afrikas stafettlag på 4 X 400 meter, på tross av at han var vraket til finalen.

Men plassen i historiebøkene betyr også at Pistorius nå er et ettertraktet intervjuobjekt, og spesielt omstendighetene rundt deltakelsen i mesterskap for funksjonsfriske, er kontroversiell i enkelte kretser.

Pistorius gikk nemlig via idrettens voldgiftsrett, CAS, for å få lov til å delta.

I et intervju med BBC Radio Four i går morges ville programleder Rob Bonnet høre hva Pistorius selv tenker om at det internasjonale friidrettsforbundet, IAAF, ble tvunget til å la ham delta i mesterskap for funksjonsfriske.

- Noen ser på deg som en inspirasjon til paralympiere, det er det ingen tvil om. Men det kan også sies at du setter det sørafrikanske forbundet og IAAF i forlegenhet fordi du tar dem inn i ukjente etiske farvann her. Hva er din reaksjon til det?

- Det syns jeg er en fornærmelse mot meg og jeg tror dette intervjuet er over, var Pistorius' korte svar, skriver nyhetsbyrået PA.

Bonnet forsøkte å forklare at spørsmålet ikke var ment som en fornærmelse, men Pistorius var ikke interessert i mer.

- Det er en fornærmelse. Tusen takk skal du ha, sa Pistorius.

Og dermed var intervjuet slutt.