- Bébés United-overgang etterforskes av politiet

Portugisiske korrupsjonsjegere er på saken, skriver The Times.

SJOKKPRIS: Det ble stilt mange spørsmålstegn ved prislappen på portugisiske Bébé da Manchester United hentet ham i 2010. Nå skal portugisisk anti-korrupsjonspoliti være på saken, skriver The Times. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB Scanpix
SJOKKPRIS: Det ble stilt mange spørsmålstegn ved prislappen på portugisiske Bébé da Manchester United hentet ham i 2010. Nå skal portugisisk anti-korrupsjonspoliti være på saken, skriver The Times. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB ScanpixVis mer


Portugisisk politi har innledet en etterforskning av overgangen til Bébé fra Vitória Guimarães til Manchester United for 7,4 millioner pund i august 2010, skriver The Times (krever innlogging).

Bébé var et ukjent navn da han plutselig ble hentet inn av United, og manager Alex Ferguson har i ettertid innrømmet at han aldri hadde sett den unge portugiseren i aksjon.

Nå rapporteres det ifølge The Times at en anti-korrupsjonsavdeling i politiet i Portugal skal granske overgangen, og at det skal avholdes en høring med en rekke vitner.

Manchester United ville ikke kommentere saken overfor avisa i dag.

Flopp Bébé ble ingen suksess i United, og er denne sesongen lånt ut til tyrkiske Besiktas, som har opsjon på å kjøpe ham for 2 millioner pund.

Den norske talentspeideren og overgangskonsulenten Tor Kristian Karlsen felte en knusende dom over Bébé etter å ha sett ham i aksjon for Portugal U21 like etter at han ble kjøpt av United.

I fjor sommer, da portugiseren ble leid ut til Besiktas, sa han til Dagbladet at det var vanskelig å se noen mer absurde overganger i Premier Leagues historie.

- I dette tilfellet lå ingenting til rette for at spilleren skulle takle nivået. Det var en pris helt hinsides CV-en hans. Argumentet om at prisen ganges med ti fordi det er United som kom på banen, kommer fra mennesker som ikke forstår mekanismene, sa Karlsen.

Byttet agent Like før overgangen byttet Bébé ut sin gamle agent, og det var Jorge Mendes, agenten som sendte Cristiano Ronaldo, Nani og Anderson til United, som sto bak overgangen.

Ifølge The Times kom det fram under årsmøtet til Vitória Guimarães i 2010 at 3,6 millioner euro - nesten halve overgangssummen - ble betalt til Mendes. Mendes' agentselskap Gestifute har imidlertid hele tiden bedyret av overgangen var korrekt og i tråd med Fifas reglement.