Büchel tok avskjed i kortbukse og dressjakke

Stjal showet i Garmisch. Guay vant super-G-cupen.

KALDE KNÆR: 38 år gamle Marco Büchel fra Lichtenstein kjørte sitt siste verdenscuprenn i alpint i dag.  Büchel satte utfor i kortbukse og dressjakke, og tok seg god tid til å hilse på folk langs løypa i avskjedsrennet. Foto: Stephan Jansen, EPA/Scanpix
KALDE KNÆR: 38 år gamle Marco Büchel fra Lichtenstein kjørte sitt siste verdenscuprenn i alpint i dag. Büchel satte utfor i kortbukse og dressjakke, og tok seg god tid til å hilse på folk langs løypa i avskjedsrennet. Foto: Stephan Jansen, EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Marco Büchel (38) fra Liechtenstein avsluttet en 19 år lang alpinkarriere med en sprudlende opptreden i Garmisch-Partenkirchen i dag.Han skålte i sjampanje før han satte utfor Kandahar-løypa iført dressjakke, svart shorts og høye hvite knestrømper. Ikke ulikt sceneantrekkene til den norske humorgruppa «Raske Menn».

Men Büchel var ingen rask mann i dagens super-G. Han stoppet flere ganger underveis i løypa og hilste på venner og fans, og kjørte til slutt i mål et minutt bak vinneren Erik Guay.

Likevel ble han hyllet og omfavnet av konkurrentene som ventet på ham i målområdet. Kanadiske Guay sikret seg verdenscuptrofeet i super-G med seier i dagens finalerenn. Dermed passerte han østerrikeren Michael Walchhofer, som skuffet stort med 15. plass.

- Å vinne en «kule» har vært drømmen min siden jeg var liten gutt. Det er helt sprøtt, sa Guay i tv-intervjuet etter rennet.

Aksel Lund Svindal ble nummer tre i dagens renn, og tok dermed også tredjeplassen i super-G-cupen. En klar opptur etter 12. plassen i utfor i går:— Det var mye bedre i dag enn i gårsdagens utforrenn. Jeg kjørte vel slik jeg bør kjøre, og plasseringen er vel der jeg bør være i super-G, sier Svindal til NTB.Benjamin Raich ble nummer seks knappet inn 16 noen poeng på Carlo Janka i kampen om sammenlagtseieren. Janka leder med 38 poeng, men er ikke kvalifisert til lørdagens slalåm. I morgen kjøres det storslalåm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer