Bödvarssons lynraske scoring var ikke nok for formsvake Viking

Sarpsborg slo tilbake.

• Sarpsborg - Viking 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Verken Sarpsborg 08 eller Viking klarte å ta med seg tre poeng fra Sarpsborg stadion i ettermiddag.

- Det er bedre med ett poeng, enn null. Vi fikk en tøff start etter pausa, sier Sarpsborg-trener Brian Deane til C More.

Sarpsborg-treneren mente laget ble snytt for straffespark da Aaron Samuel gikk i bakken i annen omgang.

- Det så ut som han ble tatt. For meg så det ut som straffespark, sier Deane.

Jón Dadi Bödvarsson sendte Viking i ledelsen 12 sekunder etter pause, men hjemmelagets Steffen Ernemann sørget for 1-1 etter 62 minutter.

- Sarpsborg kjørte kampen i annen omgang, men vi kunne fått med oss mer. Det er greit å ta ett poeng. Her kunne hva som helst skjedd, sier Viking-trener Kjell Jonevret til C More.

UTLIGNET: Sarpsborgs Steffen Ernemann jubler for utligningen til 1-1 mot Viking.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
UTLIGNET: Sarpsborgs Steffen Ernemann jubler for utligningen til 1-1 mot Viking. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Sarpsborg presset på for scoring i annen omgang, men uten å lure Viking-keeper Iven Austbø. Og så Viking skapte flere store muligheter uten å finne veien til nettet.

Viking åpnet best Det var to formsvake lag som møttes på Sarpsborg stadion. Sarpsborg sto med fire strake kamper uten seier, mens gjestene fra Viking hadde fem strake uten seier før lagene møttes i sommerværet i Østfold.

Det var en tett og jevn åpning på kampen uten de helt store sjansene.

Unntaket var Vikings Jón Dadi Bödvarsson som fikk en supersjanse etter bare tre minutter. Spissen ble spilt fri og kom alene med Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr. Den islandske spissen slurvet, og en god Kerr var ute og reddet.

I samme situasjon sled Bödvarsson inn i målvakten, som ble liggende på gressmatta i to-tre minutter med store smerter. Men keeperen bet tenna sammen og fortsatte å spille.

Sarpsborg fikk en kjempesjanse etter 42 minutter. Martin Thømt Jensen kom på et fint raid og la ballen 45 grader ut i feltet til Aaron Samuel.

Spissen Samuel bommet derimot fullstendig på ballen og ødela et vakkert angrep.

Lagene gikk til pause med 0-0.

12 sekunder Viking og Bödvarsson brukte pausepraten godt og islendingen satte inn 1-0 til gjestene 12 sekunder ut i annen omgang.

Spissen fikk en ny stor sjanse kort tid etter scoringa, men marginenen var på Sarpsborgs side og nektet Bödvarsson sitt andre for dagen.

Og gleden ble kortvarig for bortefansen. Sarpsborg utlignet til 1-1 etter 62 minutter.

Sarpsborg fikk corner og Steffen Ernemann var sterk og headet inn utligningsmålet.

Begge lagene skapte store sjanser på tampen av kampen, men det ville seg ikke foran noen av målene. Dermed endte kampen 1-1 og begge lagene skuffet i jakten på seier.

Sarpsborg har ikke vunnet siden kampen mot Sandnes Ulf 4. mai.

Viking står uten seier siden Aafk ble slått 1. mai.