Beckenbauer: - Ikke stol på Gazza

LONDON (NTB-Reuters): Franz Beckenbauer advarer Englands landslagssjef Glenn Hoddle mot å stole for mye på Paul «Gazza» Gascoigne i VM. Beckenbauer mener Gazza er for avhengig av å være i knallform for at England skal lykkes.

- Hvis en spiller, selv om han er et geni, bare gjør det han selv vil, taper man kamper på dette nivået, sa Beckenbauer i et intervju med Daily Mail.

- Det er lettere for England å vinne med Gascoigne i knallform, men samtidig også like lett å tape viktige kamper hvis han spiller dårlig, fortsatte den tyske fotball-legenden som har Brasil, Tyskland og England som sine VM-favoritter.

Beckenbauer gikk også til angrep på sjefene i Det engelske fotballforbundet (FA). Han beskyldte FA-sjefene for å ha gått bak ryggen på den tidligere FA-formannen sir Bert Millichips ved melde England på i kampen om fotball-VM i 2006.

Beckenbauer sier i intervjuet at han inngikk en såkalt «gentlemens agreement» med Millichip foran tildelingen av fotball-EM i 1996. Ifølge tyskeren skulle Tyskland være Europas kandidat til VM-sluttspillet i 2006 hvis England ble tildelt EM-sluttspillet i 1996.