Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beckenbauer om VM-tildelingen i 2006: – Bare løgn

Den tyske fotballegenden Franz Beckenbauer (72) avviste nok en gang spekulasjonene om at han skal fikset fotball-VM til Tyskland i 2006 som «løgnhistorier".

BARE LØGN: Sier Franz Beckenbauer om spekulasjonene omkring VM i Tyskland i 2006. Foto: NTB Scanpix
BARE LØGN: Sier Franz Beckenbauer om spekulasjonene omkring VM i Tyskland i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

72-åringen fikk tildelt Bayerns idrettspris under en seremoni lørdag kveld i München da han kom med kommentarene.

– Folk har gjort opp sine egne meninger, og det har du ingen muligheter til å forandre. Så det har jeg gitt opp, sa Beckenbauer.

– Jeg har gitt all informasjon til folk som har bedt meg om det, gjentok han.

Sakens kjerne handler om et sjusifret beløp som ble overført fra VM-organisasjonskomiteen under Beckenbauer via Sveits til et firma som ble kontrollert av den gang FIFA-styremedlemmet Mohamed Bin Hammam i 2002.

Beckenbauer skulle tidligere ha fått en tilsvarende sum fra Adidas-sjefen Robert Louis-Dreyfus. Tre år senere ble rundt 65 millioner kroner (6,7 mill. euro) overført fra det tyske fotballforbundet til FIFA som et bidrag til et kulturarrangement under VM som aldri fant sted.

Etterforskerne som har gått saken etter i sømmene mener at dette var en skjult tilbakebetaling via FIFA til Louis-Dreyfus. Hva pengene har vært brukt til er fortsatt ikke avklart.

Beckenbauer som har vunnet VM både som spiller (1974) og trener (1990) fikk prisen som beste utøver av sitt tiår under gallaen. Hans gamle lagkamerat Günter Netzer holdt en tale i en humoristisk tone. De to har kjent hverandre i over 50 år.

– Han var den beste før sin tid, og den beste i sin tid, og det har heller ikke kommet noen bedre etter ham, sa Netzer.

Beckenbauer vant også tre serievinnercuptitler Bayern München 1974-1976 ved siden av de to VM-titlene.

Netzer la til at det eneste han har slått Beckenbauer i var: – Han har hatt fire «bypass"-operasjoner, mens jeg har hatt fem. Det er en konkurranse ingen av oss har ønsket, slo Netzer fast.

Beckenbauer sa at han følte seg i god form, selv om alle sykehusbesøkene og rehabiliteringer har tatt mye tid.

– Jeg er fortsatt i live og det er det som bety noe.

(NTB)