Beckenbauer refser det tyske forbundet etter kritikken

- Hva har man kommet til?

SLÅR TILBAKE: Fotballegenden Franz Beckenbauer befinner seg i hjertet av skandalen som omhandler VM i Tyskland i 2006. Han uttrykker nå misnøye rundt dialogen med det tyske fotballforbundet. Foto: EPA/MARC MUELLER
SLÅR TILBAKE: Fotballegenden Franz Beckenbauer befinner seg i hjertet av skandalen som omhandler VM i Tyskland i 2006. Han uttrykker nå misnøye rundt dialogen med det tyske fotballforbundet. Foto: EPA/MARC MUELLERVis mer

Fotballegenden Franz Beckenbauer befinner seg i hjertet av skandalen som omhandler VM i Tyskland i 2006. Han uttrykker nå misnøye rundt dialogen med det tyske fotballforbundet.

Det har kommet kraftige beskyldninger om bestikkelser i forbindelse med tildelingen av mesterskapet i 2006, som mange ser på som tidenes VM-sluttspill.

De siste ukene har spørsmålene svirret etter at det dukket opp en tvilsom utbetaling til det internasjonale fotballforbundet (FIFA) fra den tyske arrangementskomiteen for VM 2006. Fotballegenden Franz Beckenbauer var komiteens leder. Det tyske fotballforbundet (DFB) skal ha uttrykt at Beckenbauer har mye han bør oppklare rundt prosessen som førte til at Tyskland fikk mesterskapet.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har Beckenbauer bedt om å personlig få forklare seg overfor det tyske forbundet, men legenden skal ikke ha fått responsen han ønsket seg. Ifølge Beckenbauer skal DFB ha møtt ham med taushet.

- Når man har kjent hverandre så lenge, og man ikke får noen reaksjon.. Hva har man da kommet til? Jeg får bare vite ting gjennom TV-stasjoner, sier en oppgitt Beckenbauer.

Han har tidligere innrømmet at han «gjorde en feil» i kampen for at Tyskland skulle bli tildelt VM i 2006.

- Jeg ville ikke ha gjort det samme igjen. Men det var i beste mening, sier tyskeren.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram