Beckenbauer tror Tyskland har tapt

Franz Beckenbauer tror Sør-Afrika får fotball-VM 2006 etter at Brasil trakk sitt kandidatur. I morgen bestemmer FIFA hvor VM skal holdes.

I dag gir Sør-Afrika, Marokko, Tyskland og England en siste presentasjon for FIFAs eksekutivkomité. De fleste eksperter og bookmakere holder en knapp på at Afrika får arrangere VM i fotball for første gang.

Men også Marokko er sure for at Brasil trakk seg. Representanter fra Brasil har sagt at de i stedet vil støtte Sør-Afrika.

- Det er unormalt at et land trekker seg. Jeg beklager Brasils beslutning, sier Said Belkhayat, visepresident i Marokkos kampanje for å få VM.

Hestehandel

Mange mener at Brasil og Sør-Afrika har avtalt å støtte hverandre gjensidig. Til gjengjeld for Brasils støtte til Sør-Afrika, vil afrikanerne stille seg bak Brasils søknad om å få arrangere VM i 2010.

- Dette er hestehandel og betyr at vi sannsynligvis har tapt, sier den tidligere fotballstjernen Franz Beckenbauer ifølge BBC.

Også i England er stemningen pessimistisk etter at Tony Blair har holdt god avstand til kampanjen. Han har fått kritikk for ikke å reise til Zürich, der FIFAs eksekutivkomité nå sitter i møte for å avgjøre hvor VM skal arrangeres i 2006.