UTESTENGT: Den tyske fotballegenden Franz Beckenbauer er utestengt fra all internasjonal fotball de neste 90 dagene. Det skriver FIFA i en pressemelding. Foto: AP Photo/Markus Schreiber
UTESTENGT: Den tyske fotballegenden Franz Beckenbauer er utestengt fra all internasjonal fotball de neste 90 dagene. Det skriver FIFA i en pressemelding. Foto: AP Photo/Markus SchreiberVis mer

Beckenbauer utestengt av FIFA. Nekter å samarbeide med etterforskerne

90 dagers karantene.

(Dagbladet): Den tyske fotballegenden Franz Beckenbauer er utestengt fra all internasjonal fotball de neste 90 dagene. Det skriver FIFA i en pressemelding.

FIFAs etiske komité gransker i disse dager hvorvidt representanter for forbundet er blitt bestukket i forbindelse med valget som ga Qatar VM.

Årsaken til utestengelsen er at han skal ha nektet å samarbeide med FIFAs korrupsjonsetterforskning rundt tildelingen av VM i 2022 til Qatar.

Beckenbauer skal ha besøkt landet både før og etter at det ble tildelt VM, begge ganger invitert av den senere korrupsjonsutestengte Mohammed Bin Hammam.

FIFA skriver også at utestengelsen kommer på innstilling fra Michael Garcia som er sjef for organisasjonens etikkomité.

Beckenbauer var med og stemte som en del av lederskapet i FIFA da organisasjonen ga Russland VM i 2018 og Qatar VM i 2022.

Det mistenkes at nevnte Bin Hammam skal ha betalt andre FIFA-medlemmer for å sikre at Qatar fikk fotball-VM i 2022.

Han sa i forrige uke at han nektet å snakke med Garcia da sistnevnte forsøke å snakke med ham om tildelingen.

Beckenbauer vant VM som både spiller og trener, og er nå rådgiver for FIFA, samt global ambassadør for de tyske mesterne Bayern Munchen.