I OVERSKRIFTENE:  Boris Becker, her sammen med kona Lille Kerssenberg. Foto: NTB Scanpix
I OVERSKRIFTENE: Boris Becker, her sammen med kona Lille Kerssenberg. Foto: NTB ScanpixVis mer

Becker skaper fortsatt Wimbledon-bølger

Ny selvbiografi.

30 år etter at han stormet fram til karrierens første Wimbledon-triumf, skaper Boris Becker fortsatt overskrifter foran storturneringen i London.

Tyskeren med den karakteristiske røde luggen kommer også til årets turnering som trener for verdensener Novak Djokovic. I fjor tok serberen sin andre Wimbledon-seier, og Djokovic må finne seg i å være den største favoritten også denne gangen.

At 28-åringen er på alles lepper foran sommerens store tennishøydepunkt, har Becker sin del av æren for. 47-åringen, som bare bor en serve unna Wimbledon-arenaen, er i disse dager ute med ny selvbiografi. Der hevder han blant annet at forholdet mellom Djokovic og tennisveteranen Roger Federer ikke er det beste.

Det har fått vanligvis så rolige Federer til å bruse uvanlig mye med fjærene.

Bekymret for tennissporten - Det er alltid farlig når man snakker veldig mye. Noen ganger sier man ting man ikke burde sagt, lød responsen fra sveitseren.

- Det er velkjent at jeg i starten hadde problemer med Novaks oppførsel på banen, men nå oppfører han seg strålende og rettferdig. Jeg har ingen problemer med Novak, supplerte 33-åringen.

Boris Becker har også kastet seg inn i debatten om hva slags image tennissporten ønsker seg i framtida. Tyskeren har uttrykt bekymring for at mange av de yngre spillerne mangler evnen Djokovic, Federer, Rafael Nadal og Andy Murray har til å skape overskrifter.

- Spørsmålet må stilles: Hva om Roger bestemmer seg for å legge opp og Rafa ikke kommer tilbake til toppen? Det er umulig å fortsette med bare Novak og Andy, påstår han.

Roper varsku - Du har noen yngre australske spillere - Nick Kyrgios, Thanasi Kokkinakis - som har gode personligheter og er interessante å se på, men det er likevel et gap med spillere du ikke vet noen ting om, fortsetter Becker.

Den sedvanlige smidigheten fra glansdagene er redusert etter to hofteoperasjoner, men 47-åringen har fortsatt snakketøyet i orden.

- Om to eller tre år må vi passe oss, sier Becker, som ikke nøler med å beskylde den kommende generasjonen tennisspillere for å være altfor politisk korrekte.

Da Becker vant den første av sine tre Wimbledon-titler var han 17 år og useedet i turneringen. Tyskeren ble den yngste vinneren i turneringens historie og pangstartet en meget fargerik karriere som ble gjenstand for mye spalteplass - også for ting utenfor banen. (NTB)