Becker tapte første sett

BERLIN (Dagbladet): - Jeg frykter at mine to sønner og kone skal bli kidnappet eller myrdet. Jeg har mottatt flere drapstrusler, sa eks-tennisstjernen Boris Becker (33) da rettsstriden mellom ham og kona Barbara (35) startet for løpende fjernsynskameraer ved en domstol i Miami i går ettermiddag.

Likevel fikk ikke tennisstjernen gjennomslag for kravet om en lukket rett i rettsppgjøret om foreldreretten og det økonomiske oppgjøret til Barbara. Dommer Maynard Gross i Miami Dade bestemte i går kveld nemlig at forhandlingene skal gå for åpne dører - slik Barbara har forlangt.

Dermed tapte Boris Becker første runde i saken som er omfattet av en enorm interesse i USA og Tyskland.

Kona møtte ikke

Bare når retten kommer inn på forhold som kan sette sønnene Noah Gabriel (6) og Elias Balthasar (1) direkte i fare, kan publikum og presse stenges ute.

- Barna må voktes døgnet rundt. Publisitet om skilsmissesaken øker faren for at kidnappere eller drapsmenn skal slå til, hevdet Boris.

Barbara møtte selv ikke i retten i går, men har styrket sin posisjon foran de egentlige forhandlingene som starter mandag. Hun har i en måned forskanset seg i det tidligere drømmeparets luksusleilighet på Fisher Island med sønnene.

Boris beskyldte Barbara for kidnapping siden hun har skrevet inn Noah Gabriel på en amerikansk skole.

Amper

Aldri i sin tenniskarriere var den tredobbelte Wimbledon-vinneren så nervøs og amper som da han ventet på å bli grillet av Barbaras advokat Samuel I. Burstyn.

Burstyn kom med stadige antydninger om at tennisstjernen er en økonomisk kjeltring og forlangte at han legger fram alle opplysninger om sin formue og inntekter.

Vinner Barbara fram med kravet om skilsmisse i USA, kan hennes advokat forlange at hun skal tilkjennes halve formuen - minst en halv milliard norske kroner.

Boris forlanger at sønnene skal sendes tilbake til Tyskland og at striden om foreldreretten og det det økonomiske oppgjøret skal foregå der.

<B>ÅPEN RETT:</B> Boris Becker fikk ikke gjennomslag for å kjøre rettsoppgjøret med kona Barbara bak lukkede dører.