TOK POTT FRA BECKER: Boris Becker (t.v) og Petter Northug sitter på samme bord i Monaco-turneringen. Foto: THORKILD GUNDERSEN, VIMENN.NO
TOK POTT FRA BECKER: Boris Becker (t.v) og Petter Northug sitter på samme bord i Monaco-turneringen. Foto: THORKILD GUNDERSEN, VIMENN.NOVis mer

- Becker tar jeg på oppløpet

Northug fra Skarverennet til Monte Carlo-poker.

||| (Dagbladet): Petter Northug spurtet seg til en firehjulstrekker i Skarverennet lørdag, før han labbet inn til mål 12 minutter etter vinneren.

I dag går han etter nye premier, langrennsdressen er byttet ut med hvit skjorte og solbriller ved pokerbordet i Monte Carlo.

OL-kongen har fått deltakelsen i European Poker Tour sponset av Vi Menn, og nettstedet dekker trønderens innsats med kort fra time til time. Premiepotten i turneringen er på mange millioner.

I god Northug-stil har 24-åringen allerede slengt med leppa om den tidligere tennisstjernen Boris Becker, som sitter på samme bord som trønderen i Monaco.

- Becker tar jeg på oppløpet - har for vane å gjøre det med tyskere, sier Northug til sin egen sponsorside.

12-timersøkt
Kommentaren er samtidig et spark til Axel Teichmann, tyskeren som ledet OL-femmila fram til nettopp oppløpssida.

SKIKONGE: Northug har interessert seg for poker i mange år, og ser på Monte Carlo-turneringen som en oppvarming til sommerens Las Vegas-tur. Foto: THORKILD GUNDERSEN, VIMENN.NO
SKIKONGE: Northug har interessert seg for poker i mange år, og ser på Monte Carlo-turneringen som en oppvarming til sommerens Las Vegas-tur. Foto: THORKILD GUNDERSEN, VIMENN.NO Vis mer

Pokerturneringer varer mye lengre enn langrennsløp. I dag satte Northug seg rundt bordet kl. 12 og hadde 12 timer med kort og chips å se fram til, hvis han ikke blir slått ut.

Langrennskongen har aldri lagt skjul på sin interesse for pengespillet, og i sommer har han prikket inn en tur til Las Vegas der han skal duellere med Marcus Hellner både på filtduken og på rulleski.

Allerede i 2007 fortalte Mosvik-ekspressen til Dagbladet at han spilte nettpoker på fritida, og så likhetstrekk med elitelangrenn.

- Du kan nok sammenlikne det litt med ski. Jeg må konkurrere litt hele tida. Jeg har et par styrker i pokerspillet også, men det kommer litt an på dagsformen. Noen ganger tror jeg at jeg er konge, sa Northug.

POKERFJES: Northug går forsiktig ut, men det er bare taktikk. Foto: THORKILD GUNDERSEN, VIMENN.NO
POKERFJES: Northug går forsiktig ut, men det er bare taktikk. Foto: THORKILD GUNDERSEN, VIMENN.NO Vis mer

Før kl. 15 i dag i Monte Carlo har det ikke skjedd noe som har jekket Northug ned, heller tvertimot.

Oppvarming til Las Vegas
- Med VM i Vegas 5. juli er jo dette en fantastisk fin oppvarming. Det gjelder å ikke ha respekt. Jeg setter meg ned for å vinne, sånn er jeg alltid når jeg konkurrerer, sier Northug til Vi Menn.

Han forteller at han allerede har rappet en pott fra pokerproff Becker, og at han som alltid er en taktiker.

- Jeg tar det pent i starten, og får meg et tight image. På den måten kan jeg bløffe når sjansen byr seg, folk vil tro jeg er sterk.

Storgevinst for Northug? ViMenn.no følger skiløperen time for time

FRA SNØ TIL SOL: Lørdag gikk Northug Skarverennet, to dager seinere er han ved Middelhavet for kortspill. Foto: SKARVERENNET
FRA SNØ TIL SOL: Lørdag gikk Northug Skarverennet, to dager seinere er han ved Middelhavet for kortspill. Foto: SKARVERENNET Vis mer
TYSK LEDELSE: Men i mål på OL-femmila var Petter Northug forbi Axel Teichmann. Foto: Heiko Junge / Scanpix
TYSK LEDELSE: Men i mål på OL-femmila var Petter Northug forbi Axel Teichmann. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer