Becker var avhengig av piller og alkohol

I sin selvbiografi avslører den tidligere tennisstjernen Boris Becker at han i årevis var avhengig av sovetabletter og alkohol.

 • - Kostbar sex

  Blant annet sier han at for mange sovetabletter var en av grunnene til at han tapte for Stefan Edberg i Wimbledon-finalen i 1990.

  - Jeg innledet kampen som en søvngjenger og hadde tapt to sett før jeg våknet, skriver han. Ellers reduserte han dosen tabletter før viktige kamper, men da med det resultat at han ikke greide å sove overhodet.

  Biografien kommer senere i november, og Becker sier han tok piller og brukte alkohol for å takle alt stresset i hverdagen. Det begynte våren 1987, da han opplevde formsvikt og hadde problemer med å takle forventningspresset.

  - Det begynte uskyldig nok, men etter hvert ble jeg avhengig, og virkningen avtok slik at jeg måtte ta dobbel dose for å få sove bare tre-fire timer. Til slutt var jeg så nedkjørt at folk lurte på om jeg var syk, og det var jeg. Sovetabletter var mitt problem, skriver Becker.

  Bild brakte et utdrag av boken som heter «Augenblick, verweile doch» (Øyeblikk, var litt lenger) i tirsdagens avis.

  35-åringen sier han misbrukte sovepiller i perioden 1987 til 1992.

  - Jeg hadde en løsning på hvert problem. Timevis med trening mot en svak forehand og en dårlig serve. Sovepiller mot søvnløshet, andre piller mot smerter. Kvinner og whisky mot ensomhet, sier Becker.

  Han forteller at han en gang var så langt nede at han ba sin kone om å skyte ham. Da var han kraftig fyllesyk og deprimert etter et besøk på Oktoberfesten i München.

  (NTB)