– Beckers diplomatpass er falskt

Den sentralafrikanske republikk avviser Boris Beckers påstand om at landet har gitt den tidligere tennisstjernen diplomatisk immunitet.

I TRØBBEL: Boris Becker. Foto: NTB Scanpix
I TRØBBEL: Boris Becker. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Diplomatpasset hans er falskt, sier stabssjef Cherubin Moroubama i det sentralafrikanske utenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

Han viser til at serienummeret på Beckers dokumenter stammer fra en bunke pass som ble stjålet i 2014. Tyskerens diplomatpass mangler også stempel og signaturen til det afrikanske landets utenriksminister, Charles Armel Doubane.

TALENT: Casper Ruud spås en stor tenniskarriere. Han ble nylig nummer to i en turnering i Kina hvor de beste juniorspillerne i verden konkurrerte og ble tatt vare på som om de var blant de beste på seniornivå. Video: Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer

Becker begjærte seg nylig fritatt fra rettslig forfølgelse i Storbritannia etter at han ble slått personlig konkurs. Tyskeren viste til at han har diplomatisk immunitet i kraft av stillingen som Den sentralafrikanske republikks sport- og kulturattaché til EU.

Den påstanden ble tirsdag avvist av det afrikanske landet.

Becker har kalt avgjørelsen om å innlede konkurssak mot ham som «urettferdig» og «feilaktig». Han føler seg lurt av det han mener var anonyme bankmenn og byråkrater.

50-åringen vant seks Grand Slam-titler på 1980- og 1990-tallet. I januar ba han offentlig om hjelp til å finne fem bortkomne GS-trofeer han mener han trenger for å kunne betale tilbake gjelden han har hatt siden 2015.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer