Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

– Beckers diplomatpass er falskt

Den sentralafrikanske republikk avviser Boris Beckers påstand om at landet har gitt den tidligere tennisstjernen diplomatisk immunitet.

I TRØBBEL: Boris Becker. Foto: NTB Scanpix
I TRØBBEL: Boris Becker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Diplomatpasset hans er falskt, sier stabssjef Cherubin Moroubama i det sentralafrikanske utenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

Han viser til at serienummeret på Beckers dokumenter stammer fra en bunke pass som ble stjålet i 2014. Tyskerens diplomatpass mangler også stempel og signaturen til det afrikanske landets utenriksminister, Charles Armel Doubane.

TALENT: Casper Ruud spås en stor tenniskarriere. Han ble nylig nummer to i en turnering i Kina hvor de beste juniorspillerne i verden konkurrerte og ble tatt vare på som om de var blant de beste på seniornivå. Video: Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer

Becker begjærte seg nylig fritatt fra rettslig forfølgelse i Storbritannia etter at han ble slått personlig konkurs. Tyskeren viste til at han har diplomatisk immunitet i kraft av stillingen som Den sentralafrikanske republikks sport- og kulturattaché til EU.

Den påstanden ble tirsdag avvist av det afrikanske landet.

Becker har kalt avgjørelsen om å innlede konkurssak mot ham som «urettferdig» og «feilaktig». Han føler seg lurt av det han mener var anonyme bankmenn og byråkrater.

50-åringen vant seks Grand Slam-titler på 1980- og 1990-tallet. I januar ba han offentlig om hjelp til å finne fem bortkomne GS-trofeer han mener han trenger for å kunne betale tilbake gjelden han har hatt siden 2015.

(NTB)