Beckham: - Jeg har oppnådd alt jeg ville

Superstjerna legger opp.

 GULLGUTTEN:  David Beckham har vunnet seriegull i fire land. Her feirer han et gull med LA Galaxy. Foto: Jea C Hong / AP/ NTB Scanpix.
GULLGUTTEN: David Beckham har vunnet seriegull i fire land. Her feirer han et gull med LA Galaxy. Foto: Jea C Hong / AP/ NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): David Beckham (38) legger opp som fotballspiller etter sesongen. Det bekrefter han overfor nyhetsbyrået AP.

Han hadde tilbud om å forlenge kontrakten med Paris Saint-Germain med ett år, men mener tiden er inne for å gi seg nå.

- Jeg er takknemlig for at PSG gir meg muligheten til å fortsette, men jeg føler at tidspunktet er riktig for å avslutte karrieren, mens jeg spiller på øverste nivå, sier Beckham ifølge BBC.

Den siste kampen hans blir mest sannsynlig borte mot Lorient 26. mai.

- En hedersmann
Henning  Berg spilte sammen med Beckham i Manhester United. De to tok The Threble sammen i sesongen 1998-99. Berg glemmer ikke tiden sammen med stjernespilleren.

- David var en meget proff, ung mann mens jeg var i United. Det var mye som skjedde med Beckham utenfor banen, men han var alltid fokusert og god på treninger, forklarer Berg.

 HEDERSMANN:  Henning Berg spilte flere sesonger sammen med Beckham i Manchester United. Foto: Lars Aamodt / Scan-foto / NTB Scanpix.
Scan-Foto:Lars Aamodt
HEDERSMANN: Henning Berg spilte flere sesonger sammen med Beckham i Manchester United. Foto: Lars Aamodt / Scan-foto / NTB Scanpix. Scan-Foto:Lars Aamodt Vis mer

Beckham var en moteikon og var kjent for å dukke opp på den røde løperen, men det stopper han ikke fra å være fullt fokusert når han dro på seg treningstrøya.

-Han var ydmyk. Han skulle aldri fremheve seg selv, og var en ordentlig gutt. David hadde også et fantastisk høyrebein som få andre her, skryter Berg.

Drømmekarriere David Bechham startet sin karriere i Manchester United. Han var en del av den legendariske «class of 92» sammen med spillere som Paul Scholes og Ryan Giggs.

- Hvis du hadde sagt til meg da jeg var en gutt at jeg skulle spille og vinne troféer med favorittklubben Manchester United, blitt kaptein for England og spilt over hundre landskamper og spilt for noen av de største klubbene i verden, ville jeg sagt til deg at det var en fantasi. Jeg er priviligert som har fått de drømmene oppfylt, sier han.

Beckham ble i MUFC i ti år før turen gikk videre til Real Madrid.

Støvel i fjeset Spilleren gikk ikke uten dramatikk. Etter at laget tapte en kamp mot Arsenal i 2003, skjelte Ferguson ut spillerne i garderoben. Den snart pensjonerte skotten sparket også en fotballstøvel som traff Beckham over øyet, og han måtte sy flere sting.

Støvelen tilhørte tilfeldigvis Ole Gunnar Solskjær. Like tilfeldig mente Alex Ferguson at «fulltrefferen» hans var:

- Når det gjelder Beckham-støvelen - det var helt og holdent et uhell. Om jeg virkelig kunne gjøre det (sparke en sko i ansiktet hans med vilje), ville jeg trolig spilt aktivt fortsatt, har skotten sagt i ettertid.

SUPERPAR: David Beckham og Spice Girls-kona Victoria var gjester i bryllupet til prins William og Kate Middleton for to år siden. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters / NTB Scanpix
SUPERPAR: David Beckham og Spice Girls-kona Victoria var gjester i bryllupet til prins William og Kate Middleton for to år siden. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Beckham ble solgt for 300 millioner til Real Madrid. Årene i klubben var preget av flere mangere og manglende pokaler. Engelskmannen med det fantastiske høyrebeinet ble likevel i klubben i fem år, før han skrev under for den amerikanske klubben LA Galaxy.

Beckham var på utlån til AC Milan to ganger under oppholdet i Los Angeles, før han gikk til PSG. Der donerte Beckham bort hele lønna si til veldedighet.

Landslagsbråk
Det skortet ikke på dramatikk i de 115 kampene han fikk for landslaget.

 HATOBJEKTET:   Beckham får det røde kortet etter å ha sparket etter en argentinsk spiller under VM i 1998. Foto: Denis Doyle / AP / NTB Scanpix.
HATOBJEKTET: Beckham får det røde kortet etter å ha sparket etter en argentinsk spiller under VM i 1998. Foto: Denis Doyle / AP / NTB Scanpix. Vis mer

Spilleren ble et hatobjekt i England da han sparket etter argentinske Diego Simeone i åttedelsfinalen i VM i 1998, og fikk det røde kortet. England tapte kampen mot Argentina, og ble slått ut av VM.

Beckham har også vært kaptein for Three Lions, noe han ser tilbake på som det største i sin tid som fotballspiller.

- Jeg er stolt over at jeg fikk representere England. Jeg vil takke alle mine lagkameratene og managere som jeg har hatt gleden av å lære av, sier Beckham.

Verdens rikeste fotballspiller Men han har nok så han klarer seg uansett. Ifølge Sports Illustrateds liste over verdens rikeste idrettsutøvere tjener Beckham 48 millioner dollar i året - tett oppunder 300 millioner kroner.

Det gjør at han topper lista over de internasjonale utøverne som tjener mest. Bare to mann på den amerikanske lista tjener mer: Bokseren Floyd Mayweather og basketstjerna LeBron James.

Ligamester i fire land Beckham har vunnet ligagull i Spania, England, USA og Frankrike:

38-åringen kan se tilbake på en fantastisk CV. Han vant seks ligagull, to FA-cupgull og en Champions League-tittel med Manchester United.

Han vant den spanske serien og tok med seg cupgull fra Spania.

I USA vant han to ligagull og cupen to år på rad, før han avsluttet karrieren med et ligagull i Frankrike for fire dager siden.

SÅRET: David Beckham ankommer trening på tampen av Manchester United-karrieren med et kutt over øyet. Et resultat av at Alex Ferguson i sinne sparket til en støvel i United-garderoben. Foto: Ian Hodgson, Reuters / NTB Scanpix
SÅRET: David Beckham ankommer trening på tampen av Manchester United-karrieren med et kutt over øyet. Et resultat av at Alex Ferguson i sinne sparket til en støvel i United-garderoben. Foto: Ian Hodgson, Reuters / NTB Scanpix Vis mer