Beckham åpnet akademi for fotball

Vil spre fotballens gleder til barn.

(Dagbladet.no:) Det splitter nye David Beckham Academy ble i går åpnet ved Greenwich i London. Fotballhelten selv var selvsagt tilstede for å spre glans over akademiet, som skal huse talentfulle barn mellom åtte og femten år.

- Jeg har vokst opp med fotball, og vet hvor mye glede den kan gi barn. Det viktigeste for meg er at barna nå kan komme hit og lære fotball med et smil om munnen, sier Beckham (30) til avisen The Guardian.

Enkelte har hevdet at akademiet er starten på pensjonistprosjektet til Real Madrid-stjerna, men på pressekonferansen etter åpninga i går, avviste Beckham at han tenker på å legge opp.

- Jeg vil aller helst spille helt til beina mine ikke bærer meg lenger. Likevel vil jeg slutte mens jeg ennå er på topp. Når jeg merker at jeg ikke lenger kan hevde meg på et toppnivå, da er det på tide å gi seg, sa Beckham, og la til at et av målene hasn før han gir seg, er å vinne Primera Liga med Real Madrid.

Den engelske landslagskapteinen har vært sterkt involvert i byggingen av det nye fotballakademiet i London. De 15 000 barna jentene og guttene som i utgangspunktet skal få trene der, får boltre seg på to fotballbaner i full størrelse og topp utstyrte treningsfasiliteter og klasserom.

På gårdagens pressekonferanse spøkte David Beckham om England-kollegaen Wayne Rooney.

- Wayne er ennå ung nok til å komme inn på akademiet, sa han, før han la til:  - Han blir bedre for hver kamp han spiller, og han kommer ut på bana uten å bekymre seg. Det er som å se på min sønn Brooklyn spille fotball i hagen, konstaterte fotballstjerna.

BALLMORO:Beckham (30) gikk selv på fotballskole i sin tid, The Bobby Charlton Soccer School.
HELT: Stor stas for barna som fikk spille ball med Beckham.