Beckham åpnet Wimbledon

David Beckham satt på benken i 65 minutter. Så scoret han med sitt første spark på ballen da Manchester United slo Wimbledon 5-2.

På tribunen satt landslagssjef Egil Olsen som Wimbledon-eier Bjørn Rune Gjelstens gjest. Om det betyr at Drillo har fått et tilbud om å overta som trener i London-klubben, ville de ikke sin noe konkret om.

Fyrverkeri

Fire av Uniteds mål kom med Beckham på banen, og to av dem satte han inn selv. Det som så ut til å bli en grå affære endte med fyrverkeri da United- manager Alex Ferguson endelig slapp løs den største stjernen sin.

- Beckham ble satt ut fordi Ronny Johnsen trenger kamptrening, men han kom inn som et friskt pust. Det er ikke noe i veien med å la ham stå over en kamp. Ole Gunnar Solskjær ble sittende på benken hele kampen, og han er en glimrende spiller, sa Ferguson.

Mareritt

Nettopp Beckham er blitt Wimbledons mareritt. I fjorårets serieåpning på Selhurst Park scoret han med et utrolig skudd fra midtbanen. Lørdag hjalp 22- åringen laget sitt til den fjerde strake borteseieren i seriesammenheng mot Wimbledon. Samtidig var det Uniteds første bortetriumf i serien siden de slo Everton 2-0 27. august.

- David var sikkert ikke fornøyd med å starte på benken, og han svarte med to mål. Det var de første han har gjort siden Everton-kampen. Beckham var god, men det var flere årsaker til at vi snudde kampen. Før pause jobbet Wimbledon knallhardt, og vi hadde nesten ikke ballen. I 2. omgang ble de slitne og ga oss mer rom, fortalte Henning Berg til NTB.

Sterk Berg

Uten Beckham på banen virket United hjelpeløse framover på banen. Laget manglet rytme og kreativitet, og altfor ofte ble ballen presset inn i midten. Gjestene var faktisk heldige som holdt 0-0 ved pause, og det var mye takket være Berg.

- Det gikk bra. Jeg tror jeg tapte to dueller gjennom hele kampen, men har nok spilt bedre i United-trøya. Dette var en viktig seier for oss og sikkert en morsom kamp å se på. Det blir alltid mange dueller mot Wimbledon, sa Berg.

Den norske landslagsstopperen vant de fleste duellene, både i lufta og på bakken, men den ene av de to gangene han tapte holdt det på å bli skjebnesvangert. Tre minutter før pause slapp Michael Hughes til alene med keeper Peter Schmeichel. Den svære dansken rykket ut og avverget glimrende.

Solbakken-debut

Ståle Solbakken fikk en umulig oppgave i debuten for Wimbledon. Den tidligere Lillestrøm-spilleren hadde vært på banen i 20 sekunder da Cole scoret.

- Det ble for kort tid til å få gjort noe, men det gikk greit de minuttene jeg fikk. Jeg trenger all den kamptrening jeg kan få, for reservelagskampene de siste ukene er blitt avlyst. Forhåpentligvis får jeg spille en på onsdag, sa Solbakken.