Beckham bekymrer Svennis

Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson innrømmet lørdag at han frykter for David Beckhams VM-deltakelse.

- Jeg håper at han blir klar, og om man håper sterkt nok så kan ting skje, sa svensken, men han understreket også at han ikke har råd til å ha med spillere i troppen som ikke er spilleklare i de første to-tre kampene.

- VM kan være over etter to kamper, sa Eriksson, og lot det skinne gjennom at Kieron Dyer og Beckham kan bli erstattet i troppen dersom det blir klart at de ikke kan spille de første kampene.

Beckham har ennå ikke spilt siden han brakk et bein i foten midt i april. Engelsk presse begynner å skrive at han ligger etter skjema, og Eriksson innrømmer nå at lagkapteinen fikk et lite tilbakeslag torsdag.

- David trente for hardt og fikk en liten reaksjon. Han greide bare en økt den dagen. Han fikk en liten hevelse, men etter noen timer var det OK igjen. Det var ikke noe alvorlig, sa han.

-Som å fjerne Zidane

Først etter en grundig legeundersøkelse kommende uke blir det klart om Beckham har en realistisk sjanse til å spille de to første kampene mot Sverige og Argentina.

- Man kan ta seg råd til å ha med en spiller som ikke er klar i den første kampen, men nesten helt sikkert blir klar til den andre. En eller to spillere som verken blir klare til første eller andre kamp er en annen sak. Etter to kamper kan VM være over, sa Eriksson.

Han sa at Dyer neppe får bli i troppen dersom han ikke blir klar til de to første kampene. Han fikk spørsmål om det samme gjelder Beckham.

- Det er vanskelig å si, men om jeg får vite at han ikke kan spille mot Sverige og Argentina, og kanskje heller ikke mot Nigeria, så må jeg treffe den avgjørelsen. Det ville være ille for troppen, for meg, for ham selv og for VM. Det er som å fjerne Zidane, Raul eller Figo, sa han.

(NTB)

DYRBAR: - Å miste Beckham, blir som å fjerne Zidane, Raul eller Figo, sier Svennis.