Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Beckham ble solgt til Real Madrid fordi han trodde han var større enn meg

Alex Ferguson mener Beckham var for opptatt av å bli kjendis.

KUTTET: David Beckham fikk en sko i panna av Sir Alex Ferguson. Det ble tungen på vektskålen, og Beckham forsvant til Real Madrid. Foto:     REUTERS/Ian Hodgson/NTB Scanpix
KUTTET: David Beckham fikk en sko i panna av Sir Alex Ferguson. Det ble tungen på vektskålen, og Beckham forsvant til Real Madrid. Foto: REUTERS/Ian Hodgson/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at forholdet mellom David Beckham og Alex Ferguson ikke var det beste før førstnevnte ble solgt fra Manchester United til Real Madrid i 2003. I dag slapp Ferguson sin selvbiografi, hvor blant andre Roy Keane får gjennomgå.

Ferguson letter også på lokket om hva som faktisk skjedde med David Beckham, og managerlegenden er ikke nådig med sin tidligere elev.

- David trodde han var større enn Sir Alex Ferguson. Det er det ingen som helst tvil om, skriver Ferguson i boka ifølge blant andre The Telegraph.

Én situasjon som fikk mye omtale i den perioden, er den hvor Fergie sparket en sko i garderoben etter et FA Cup-tap for Arsenal. Skoen traff Beckham over øyet og sørget for et kutt med påfølgende sting.

Berserk Hendelsen var dråpen som fikk glasset til å renne over, for det hadde vært nok av konfrontasjoner de to i mellom før skosparket. En annen konflikt som Ferguson nevner i boka, er én som oppstod før en kamp mot Leicester. Beckham hadde barbert hodet noen dager før kampen, og hadde planer om å gjennomføre oppvarmingen med lue for å kunne avsløre den nye sveisen da han marsjerte inn på banen.

United-manageren likte ikke at Beckham hadde på seg lua, og ba eleven sin om å ta den av. Ferguson skal også ha truet med å droppe Beckham fra staroppstillingen om han ikke gjorde som sjefen sa.

- Da gikk han berserk, skriver Ferguson i boka.

Misset legendestatus Skotten har tidligere gitt Beckhams kone, Victoria, mye av skylden for at han var så PR-kåt som han var. Ferguson skriver i boka at frisparkspesialisten var den eneste av spillerne han noen sinne trente i United som gikk aktivt inn for å bli kjendis. Da Beckham gikk til Madrid i 2003, skal han og agentene hans ha forhandlet med klubben lenge før Manchester United ble involvert.

Alle de utenomsportslige episodene i Manchester-tida kan ha tatt fra Beckham en legendestatus i klubben, tror Ferguson.

- Han kunne blitt én av de aller største legendene i Manchester United, skriver skotten i boka, men understreker:

- Jeg bærer ikke nag til David i det hele tatt.

FORFATTER: Ferguson lanserte selvbiografien sin i dag. Foto: AFP PHOTO/CARL COURT/NTB Scanpix
FORFATTER: Ferguson lanserte selvbiografien sin i dag. Foto: AFP PHOTO/CARL COURT/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling