- Beckham blir VM-stjerne

Giovanni Trapattoni tror David Beckham blir en av de store VM-profilene. - Jeg skulle ønske han var italiener, sier Italias landslagssjef.

England og Italia møtes i privatlandskamp på Elland Road i morgen kveld. Giovanni Trappatoni skulle gjerne sett David Beckham i asurblått og ikke hvitt på Leeds' hjemmebane.

- Jeg skulle ønske vi hadde Beckham på laget vårt, sier Italia-sjefen til The Mirror.

Han spår at Beckham blir en av de store i sommerens VM:

- Han er en verdensklassespiller og jeg tror han vil være en av fem-seks toppspillere i VM - sammen med Totti, Zidane, Veron og et par andre.

- Mangler gode vinger

Mot England i morgen vil Trappatoni bruke sin stjernespiller - Francesco Totti - som en hengende spiss. Sjefen har store forventninger til 25-åringen.

- De store stjernene innen fotballen tar styringen på sine lag når de er 25 eller 26. Francesco er der nå. Jeg har bedt ham om å ta Azurri i sine hender fordi dette er det rette tidspunktet for ham til å gjøre akkurat det.

- Totti vet han er den type spiller som kan gjøre noe ekstra og nå helt til topps, men han må huske at jo nærmere man kommer toppen, jo kjøligere blir det, sier Trappatoni.

Han mener Beckham er Englands Totti, men i en annen rolle på banen.

- Vi har ikke de gode vingene som England har i Beckham.

Istedet satser han på at Totti skal stå fram som Italias stjerne i en rolle mellom midtbanen og angrepsrekka.

Frykter klima

Trappotoni tror mest på Argentina foran sommerens VM-sluttspill. Det skyldes blant annet klimaet i Sør-Korea. Han frykter at varmen og luftfuktigheten kan spille de europeiske lagene et puss i de innledende kampene.

Den samme frykten har Sven Göran Eriksson.

- Jeg snakket med Eriksson og vi var enige om at mange av de europeiske lagene kommer til å bli fort trøtte i starten av turneringen. Klimaet i Japan er ikke så ulikt i Europa, men det vil endre seg i Sør-Korea, hvor vi møter den høye luftfuktigheten.

- Vi må stille med sterke, fysiske spillere i den første fasen, mens jeg tror at de tekniske spillerne vil dominere i neste fase, sier Trappatoni.

Si din mening!

(Dagbladet.no)

<B>VM-STJERNE?</B> Francesco Totti. Foto: SCANPIX/REUTERS
<B>VM-STJERNE? David Beckham. Foto: SCANPIX/REUTERS