NASJONEN PÅ SINE SKULDRE: David Beckham har tre ligakamper for Paris Saint-Germain - men i Champions League har han ikke fått spilletid. Likevel er han fra og med i dag Englands beholdning i turneringen . Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / NTB Scanpix
NASJONEN PÅ SINE SKULDRE: David Beckham har tre ligakamper for Paris Saint-Germain - men i Champions League har han ikke fått spilletid. Likevel er han fra og med i dag Englands beholdning i turneringen . Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Beckham er den eneste gjenværende engelskmannen i Champions League

- Ingen engelske lag i kvartfinalene - det er en overraskelse.

(Dagbladet): Han har vært Englands største fotballstjerne de siste 20 åra. Nå er David Beckham (37) også landets eneste gjenværende spiller i Champions League.

For med gårsdagens forventede Arsenal-avskjed i München, er det ingen Premier League-lag igjen i Europas gjeveste klubbselskap.
Den eneste til bords med engelsk pass, er veteranen David Beckham (37).

Fotballikonet, som i vinter skrev under en halvårskontrakt med Paris St. Germain, var i kamptroppen da laget spilte 1-1 — og dermed tok seg videre — i hjemmeoppgjøret mot Valencia 6. mars. Men spilletid fikk han ikke den kvelden.

For Beckham er ikke den verdensklassespilleren han en gang var. Likevel er han Englands eneste representant i Champions Leagues kvartfinaler.

Beckhams fjerde PSG er den fjerde klubben Beckham har representert i Champions League, etter sine tidligere opphold i AC Milan, Real Madrid og Manchester United.

Nettopp Manchester United røk ut av turneringen forrige uke, da de tapte 1-2 hjemme for Real Madrid (2-3 sammenlagt). Arsenal var i realiteten hektet av allerede etter det første møtet med Bayern München, og hadde trengt sesongens største Europa-sensasjon for å forlate Allianz Arena jublende.

De var nære i går. De er borte i dag.

- En overraskelse De to andre Premier League-lagene i årets turnering, Chelsea og Manchester City, ble slått ut av Champions League allerede i gruppespillet.

Dette er første gang siden 1997 at England står uten et eneste lag når Europas åtte beste skal slåss seg videre mot trofeet. De siste fem åra har «fotballens hjemland» toppet Uefas rangering over Europas beste land, basert på klubbenes resultater i europacupene siste fem sesonger.

Men nå er Spania foran, og med årets resultater kan det bli en god stund til at England overtar førsteplassen igjen.

- Ingen engelske lag i kvartfinalene — det er en overraskelse, sa Bayern München-backen Philippe Lahm før gårsdagens kamp mot Arsenal.

- De har en sterk liga, og har gjort det bra tidligere. Men mange lag er nå på samme nivå. Vi er her og Borussia Dortmund er her, sier Lahm.

Finale i London Da har han nevnt de to tyske lagene. I tillegg kommer franske Paris St. Germain, tre spanske i Malaga, Real Madrid og Barcelona, Galatasaray fra Tyrkia — og så vil den italienske serielederen Juventus helt sikkert ha et ord med i laget på veien mot finalen 25. mai.

Den spilles for øvrig på Wembley i London. Garantert nøytral bane.

Med mindre David Beckham og Paris St. Germain holder hele veien.