- Beckham er vår Pele

Englands nye landslagssjef Sven-Göran Eriksson plasserer David Beckham i samme klasse som fotball-legenden Pele. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Eriksson gir snart ut boka «Inside Football _ The Mental Game». Her skriver svensken:

«Noen spillere klarer å bevare et veldig høyt tempo, men likevel klarer de å beholde den indre roen i vanskelige situasjoner på banen. Det gir dem et overblikk, tid til å evaluere situasjonen, og samtidig ha kontroll.»

Det er i denne sammenhengen Eriksson trekker fram Beckham:

«Noen idrettsmenn har naturlige ferdigheter på dette området. Innen fotballen er det nok å nevne navn som Pele, Zidane, Figo og Beckham.»

Disse ordene kan kanskje tyde på at Beckham får oppfylt sin drøm om å bli landslagskaptein. Manchester United-spilleren vikarierte med kapteinsbindet i vennskapskampen mot Italia i høst.

Eriksson har så smått startet arbeidet som engelsk landslagssjef. I helga så han to Premier League-kamper.

Jakter ny Liverpool-keeper

Liverpool planlegger å legge inn bud på Coventrys unge keeper Chris Kirkland. Liverpool-manager Gerard Houllier mener 19-åringen er rett mann på Anfield Road. Franskmannen vil helst ha Kirkland umiddelbart og skal være villig til å betale cirka 90 millioner kroner for unggutten. Kirkland har kun spilt 10 Premier League-kamper, men er ventet å bli engelsk landslagskeeper en gang i framtida. Per i dag er Kirkland nummer to i Coventry bak svenske Magnus Hedman.

Leeds leter «Down under»

Leeds er favoritt i kampen om å sikre seg underskriften til australieren Brett Emerton. Også Manchester United og Middlesbrough har luktet på Feyenoord-spilleren som er verdsatt til 65 millioner kroner. Representanter for Leeds skal ha vært i Australia og hatt samtaler med Emertons far, som er hans rådgiver.

Fowler ferdig?

Robbie Fowler innser at Liverpool-karrieren er over, skriver The Sun. Men klubben kan bli nødt til å betale 26 millioner kroner for å kvitte seg med Fowler. Liverpool-spissen føler at klubben prøver å presse ham ut, noe som vil bety at Fowler fraskriver seg alle rettigheter til penger i resten av kontraktsperioden. Offentlig har Liverpool ikke sagt at de vil selge spissen. Fowler har to og et halvt år igjen av kontrakten. Chelsea har i lengre tid vist interesse for Fowler. I helga satt ikke Fowler en gang på benken i kampen mot Aston Villa.

Kolombianere til Villa

Aston Villas manager, John Gregory, er interessert i å knytte til seg nok en kolombianer. Boca Juniors-spilleren Mauricio Serna er en nær venn av Villas siste spillerkjøp Juan Pablo Angel. Angel gjennomfører den medisinske sjekken i dag. Serna er midtbanespiller.

  • Kilder: The Sun, Soccernet og The Mirror.
HVIT PERLE:</B> Ifølge England-sjef Sven-Göran Eriksson deler David Beckham, som her feirer med Solskjær, kvaliteter med Pelé.