Beckham får 100-garanti av Capello

- Ingen tvil.

David Beckham er på vei til å bli medlem i en svært eksklusiv klubb av engelske landslagsspillere med mer enn 100 landskamper.

Den gamle storkeeperen Peter Shilton leder an i denne eksklusive gruppen spillere. Han spilte 125 landskamper for England mellom 1970 og 1990. Bobby Moore spilte 108 kamper mellom 1962 og 1973, Bobby Charlton spilte 106 kamper mellom 1958 og 1970, mens Billy Wright spilte 105 kamper mellom 1946 og 1959.

Onsdag kommer David Beckham inn som nytt medlem i denne eksklusive klubben, for landslagstrener Fabio Capello har allerede bekreftet at den tidligere Manchester United- og Real Madrid-stjernen kommer til å spille hele eller deler av onsdagens treningslandskamp mot Frankrike på Stade de France i Paris.

- Han kommer til å spille, det er det ingen tvil om, men jeg har fortsatt ikke avgjort om han kommer til å være med i startelleveren eller ikke, sier Capello.

Debut som 20-åring

David Beckham debuterte på det engelske landslaget som 20-åring i 1996 mot Moldova. Det var i en kvalifiseringskamp før VM i Frankrike i 1998.

Han scoret sitt første landskampmål i juni 1998 på et frispark i kampen mot Colombia i VM-sluttspillet i Frankrike.

Beckham ble kaptein på det engelske landslaget i november 2000.

Han ble droppet som landslagsspiller av Steve McClaren etter at han overtok for Sven-Göran Eriksson etter VM-sluttspillet i 2006, men ble tatt inn i varmen igjen i 2007. Nå er han klar for sin 100. landskamp for England, noe som lenge har vært et mål for David Beckham.


Vil fortsette

FÅR LØFTE AV SJEFEN: David Beckham kommer til å få spilletid, og dermed kamp nummer 100 for England, mot Frankrike til onsdag. Foto: AP
FÅR LØFTE AV SJEFEN: David Beckham kommer til å få spilletid, og dermed kamp nummer 100 for England, mot Frankrike til onsdag. Foto: AP Vis mer

David Beckham selv som spiller for Los Angeles Galaxy i den amerikanske fotballigaen, håper ikke at landskampkarrieren hans stopper med 100 landskamper. Han vil gjerne spille en rolle på landslaget i flere år framover, og han ser for seg deltakelse i VM-sluttspillet i Sør-Afrika i 2010, dersom han får tillit.

- Jeg kan ikke si noe om framtiden. Det er umulig å gi noen garantier om noe som helst. Vi får vente å se, men jeg kjenner David Beckham godt, og vet at han kan ha stor betydning for ethvert lag han spiller på, sier Fabio Capello.

England møter Frankrike i Paris onsdag, og i den kampen har Capello bestemt at Manchester Uniteds Rio Ferdinand skal være kaptein for det engelske landslaget; den jobben David Beckham hadde fra 2000 til han ble satt ut av landslaget etter VM-sluttspillet i 2006.

(NTB)