Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beckham får støtte av sjefen

Tabloidavisene i England legger ikke skylden på tapet mot Argentina på David Batty. I steden vil de gjøre fotballhelten David Beckham til skurken i dramaet. Men Beckham får i dag sterk støtte fra landslagssjef Glenn Hoddle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glenn Hoddle så seg i dag nødt til å gå ut med en støtteerklæring til David Beckham. Han ba de engelske fansen om å tilgi Beckham for at han ble sendt av banen med rødt kort.

  - Gutten har en stor framtid for England, sa Hoddle på en pressekonferanse i dag formiddag.

   Hoddle er tydligvis redd for at den 23-årige midtbanespilleren skal bli utsatt for mobbing fra supporterne til andre lag, når han spiller for Manchester United i Premier League.

   David Beckham ble sendt av banen med rødt kort i andreomgang. Rett foran øynene på dommeren hevn-sparket han lett til den argentinske kapteinen Diego Semeone. Det ga den teatralske argentineren rikelig anledning til å skape seg for en presset dansk dommer, som dro opp det røde kortet.

   Dermed måtte England spille andreomgangen og ekstraomgangen med ti spillere, og stillingen endte på 2-2. Kampen måtte derfor avgjøres på straffespark, der den uerfarne David Batty ble syndebukken som bommet på det siste og avgjørende sparket.

Helt blir til skurk

   Avisene i England har derimot ikke vært nådig mot Beckham. I dagens utgave av The Daily Mail vier avisen hele forsiden til overskriften: «Øyeblikket av sinnsykdom som tok fra oss VM-håpet.»

  The Sun gikk enda lenger og kalte de ti gjenværende mennene på banen for helter, mens Beckham tydeligvis ikke kvalifiserte til den merkelappen. En lederartikkel i Express legger hele skylden på Manchester United-stjernen.

   - David Beckham kan stønne og skylde på argentinsk skuespill til han dør. Men dypt nede vet han at han sviktet sitt land og sine lagkamerater, skriver avisa.

   Britiske nyhetsbyrå kalte Beckham «en skam», og Press Association mente «han burde få landslagsløvene på drakta si fjernet etter dumheten som fikk han sendt av banen.»

Beckham beklager

- Dette er uten tvil det verste øyeblikket i karrieren min. Jeg vil alltid angre på handlingene mine under den kampen, uttalte Beckham ifølge NTB i dag.

- Jeg har bedt om unnskyldning til lagkameratene og ledelsen vår, og jeg vil at alle engelske supportere skal vite hvor lei meg jeg er. Jeg håper bare at jeg får muligheten til å være en del av et suksessrikt engelsk lag i framtidige EM og VM, sa 23-åringen.

Hele livet

   Ray Wilkins, den siste engelske spilleren som ble sendt av banen i et VM, sa i et intervju at han allerede har snakket med Beckham for å trøste ham. Han tror Beckham vil måtte leve med feiltakelsen resten av livet.

   Wilkins fikk rødt kort i Mexico-VM 1986, og brukte flere år på å komme over episoden.

   - Han er selvfølgelig svært lei seg. Jeg synes enormt synd på han, sa Wilkins, og la til at han følte Beckham bare fortjente gult kort for sparket.

   Allan Mullery, den første engelske spilleren som noensinne ble sendt av VM-banen for rødt kort, mener også at dette vil følge Beckham:

   - Folk husker bare to av mine 750 kamper for England. Kampen i 1973 da jeg scoret «Årets Mål» og da jeg ble sendt av banen i 1968, sier den tidligere Tottenham-kapteinen.

SYNDEBUKKER: Landslagssjef Glenn Hoddle (over) insisterer på at det ikke er nødvendig å lete etter «syndebukker», og han ba fansen tilgi Spice-Boy David Beckham.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!