Beckham får velge ny England-sjef

David Beckham har vært på besøk hos engelske FA. Mål med invitasjonen: Finne ut hvem Manchester United-stjernen vil ha som landslagstrener.

Beckham ble kalt inn til FA-direktør Adam Crozier straks Kevin Keegan trakk seg sist helg.

FAs invitasjon forteller mye om Beckhams status hos de høye herrer. Og Beckham sjøl er ikke fremmed for å fortelle hva han mener.

Foreløpig er han mest opptatt av hvem han ikke vil ha:

- Det er veldig skuffende dersom den neste England-treneren ikke er engelsk. Det engelske laget bør trenes av en engelskmann, sier Beckham til The Mirror.

Midtbanespilleren sto over den målløse kampen mot Finland med skade, men er trolig tilbake i spill for Manchester United seinest i Champions League onsdag.

Sjøl om Beckham får være med å plukke ut neste trener er han fornuftig nok til å skjønne at det er spillerne som må vinne kampene.

- Mer en noe annet må vi skaffe resultatene sjøl. Finland-kampen var veldig skuffende, men skuffelsen startet allerede lørdag. Vi var veldig overrasket over Kevin Keegans avgjørelse, sier Beckham.

Howard Wilkinson har overtatt landslaget på midlertidig basis. Han synes England bør glemme å kvalifisere seg til VM i 2002, og heller bygge opp et nytt landslag.

- Dette er noe vi må overveie nøye. Jeg tror at den som tar over må sette seg ned og tenke på det. Vi trenger en trener som skal sitte lenge og må tenke langt framover, sier den tidligere Leeds-sjefen.