- Beckham fortjener all den respekt han kan få

Svennis mener Capello burde ringt Becham personlig.

RESPEKT: Sven Göran Eriksson (t.h) og David Beckham (t.v) etter å ha blitt slått av Portugal i 2004-EM. Eriksson mener Capello burde ringt Becham personlig for å fortelle at han trolig var ferdig på landslaget. Foto: Scanpix
RESPEKT: Sven Göran Eriksson (t.h) og David Beckham (t.v) etter å ha blitt slått av Portugal i 2004-EM. Eriksson mener Capello burde ringt Becham personlig for å fortelle at han trolig var ferdig på landslaget. Foto: ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Fabio Capello har høstet kritikk etter at han avsluttet David Beckhams landslagskarriere i et tv-intervju.

Beckham ble informert i en kort telefonsamtale med Capellos assistent Franco Baldini, og skal ifølge flere britiske medier være svært misfornøyd med Capellos fremgangsmåte i saken.

Beckham har 115 kamper med flagget på brystet, «bare» ti kamper bak Peter Shiltons England-rekord på 125 kamper. Capello har i ettertid sagt at han vil tilby Beckham en testemonial-kamp for England. Det skal være uaktuelt for Beckham.

- Må vise respekt Nå kaster tidligere England-sjef Sven Göran Eriksson seg inn i debatten. Svensken mener at det minste Capello kunne gjøre var å ringe Becham personlig.

- En må gjøre det for å vise respekt, sier han til BBC.

- Om det er en spiller med 20 til 50 kamper eller mer, er det veldig viktig. Jeg gjorde det flere ganger. David Seaman var en av dem, sier Eriksson.

- Slik jeg ser det, gjør en det for å vise respekt overfor spillerne. Spesielt de som har gjort mye bra for England før i tiden.

- David Beckham er en av de som fortjener all den respekt han kan få.

Får Svennis-støtte England skuffet stort i VM, og måtte reise hjem etter åttendedelsfinalen mot Tyskland. Siden da har ryktene om Capellos fremtid surret, men FA valgte til slutt å beholde italieneren ved sjefsstolen.

Eriksson mener Capello er en god manager, og tror Capello vil lede England til suksess.

- Det er det ingen tvil om. Han har levert gode resultater alle de stedene han har vært. Men, det er viktig å ha et godt forhold til FA, fansen, spillerne og pressen. Det blir vanskeligere om du ikke er heldig med disse menneskene, sier Eriksson.

Misfornøyde med Capello? Flere kommentatorer har stilt spørsmålstegn med lederegenskapene til Capello. Spekulasjonene om et kommunikasjonsbrudd mellom ham og spillerne har bare tilatt i styrke etter tre situasjoner før og etter Ungarn-kampen.

• Wes Brown og Paul Robinson for seg i landslagssammenheng 24 timer etter å ha blitt tatt med i troppen.
• Ashley Cole nektet å ta Capello i hånden etter Community Shield-tapet mot Manchester United.
• David Beckhams-landslagsexit.
 
Capello sa at Beckham var «for gammel» til videre landslagsspill. Merkelig nok prøvde han å få Paul Scholes til å gjøre landslagsgscomeback før VM. Scholes er seks måneder eldre enn Beckham.

Ifølge BBC skal Scholes ha takket nei fordi han aldri snakket direkte med Capello personlig, bare med assistent Baldini.

ASSISTENTEN RINGTE: Franco Baldini (bak Capello) ringte på vegne av Capello til Beckham. Foto: Scanpix
ASSISTENTEN RINGTE: Franco Baldini (bak Capello) ringte på vegne av Capello til Beckham. Foto: Scanpix Vis mer