GENERØS: David Beckham var full av lovord om både United og Alex Ferguson på pressekonferansen i Milan i går. Foto: AFP/DAMIEN MEYER
GENERØS: David Beckham var full av lovord om både United og Alex Ferguson på pressekonferansen i Milan i går. Foto: AFP/DAMIEN MEYERVis mer

Beckham har aldri før håpet på United-tap

Sju år etter støvel-kastet.

||| • Champions League kl. 20.45: Milan - Manchester U og Lyon - Real Madrid

(Dagbladet): David Beckham stakk fra Manchester United etter 2003-sesongen, bare et par måneder etter at han fikk en fotballstøvel i ansiktet i garderoben på Old Trafford.

United-sjef Alex Ferguson var den som kylte skoen på Becks, for sju år siden på dagen i går. Beckham viste åpenlyst fram arret etter episoden - som skal ha åpnet for Real Madrid-overgangen.

Slikt er glemt når Beckham tenker på sine 12 år i Manchester United, nå som utleid LA Galaxy-spiller til AC Milan.

Farsfigur
- I store klubber går alt videre. Det var tid for meg å flytte. Sir Alex vil alltid være en farsfigur for meg, sier Beckham og legger til at han ikke har noe å revansjere når det gjelder den 68-årige managerlegenden.

- Uansett hva som har skjedd i fortida, bra eller dårlig, så husker jeg bare de gode dagene. Sir Alex var mannen som ga meg en sjanse til å spille for klubben jeg alltid drømte å spille for.

34-årige Beckham er United-fan fortsatt, han har sesongbilletter på Old Trafford. Når han tar på seg Milan-trøya i kveld møter han Manchester United for første gang på banen.

- Dette er den første gangen jeg ønsker at Manchester United skal tape. Jeg er Milan-spiller, og jeg ønsker at vi går videre. Så selv om dette er sterkt følelesmessig for meg, så er det viktig at vi vinner kampen, sier Beckham.

United alltid sterke
Den skotske manageren ville ikke si så mye om sin gamle stjerne i går. Han påpekte at det tok tre sekunder før journalistene startet utspørringen om Beckham, og lot det bli med å fastslå at Beckham fortsatt er en god spiller.

TRE STING: David Beckham viste gjerne fram arret han fikk fra Fergusons støvel i 2003. Foto: REUTERS/Ian Hodgson
TRE STING: David Beckham viste gjerne fram arret han fikk fra Fergusons støvel i 2003. Foto: REUTERS/Ian Hodgson Vis mer

Beckham var på sin side meget generøs i omtalen av de engelske ligamestrene - og sin gamlesjef.

- Manchester United vil alltid være et sterkt lag, uansett, fordi sir Alex Ferguson er en manager som alltid vil forbedre laget. At jeg får være med på denne kampen er spesielt, sier Beckham.

INTER ER BEDRE: Alex Ferguson skrøt av Milans erfarne spillere i går, men synes byrival Inter er et bedre lag for tida. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi
INTER ER BEDRE: Alex Ferguson skrøt av Milans erfarne spillere i går, men synes byrival Inter er et bedre lag for tida. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi Vis mer