Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Beckham har startet forhandlingene

Barcelonas Joan Laporta tror ikke David Beckham er skuffet i det hele tatt.

Beckham sa i en uttalelse tirsdag at han er overrasket og skuffet over at Manchester United vil selge ham til Barcelona. Laporta mener det er et utslag av forhandlingstaktikk fra britens side.

Det er kjent at Manchester United skal ha slått til på et tilbud fra den spanske toppklubben på visse betingelser. Det er ikke sagt noe om overgangssummen, men betingelsene går på at Joan Laporta må vinne søndagens presidentvalg i den spanske klubben. Det er også underforstått at Beckham må bli enig med den spanske klubben om sin personlige kontrakt.

Beckhams agenter i SFX var raskt på banen med uttalelser og reaksjoner fra Beckham da det tirsdag ble kjent at Manchester United var kommet til enighet med Barcelona, men det tar Laporta med stor ro.

- Jeg forstår at agentfirmaet reagere som det gjør. For dem er det om å gjøre å få best mulig betalt for spilleren. Det er et forhold jeg respektere fullt ut. Her er det nok mer snakk om et forhandlingsutspill enn om reell skuffelse fra Beckhams side, sier Joan Laporta.

Stor oppmerksomhet

Beckham-saken fikk stor oppmerksomhet i britiske aviser onsdag. Til nå har avisene brukt sistesiden på ryktene om at han er på vei vekk fra Manchester United, men etter tirsdagens utspill fra klubben, er Beckham flyttet fram på forsidene i de største avisene på øyriket.

Han er den mest kjente briten hvis man ser bort fra de kongelige, statsminister Tony Blair og Gordon Brown, og britene er veldig opptatt av hva som nå skal skje med landslagskapteinen.

The Times kaller hele saken melodramatisk, og mens britiske aviser skriver metervis med stoff om Beckham og kona Victoria fra Spice Girls, så sier Joan Laporta at de reelle forhandlingene om Beckhams personlige kontrakt allerede er i gang.

Forvirring

Men Joan Laporta og agentfirmaet SFX sier to forskjellige ting, og i øyeblikket er det en viss forvirring ute og går.

- Vi er på rett vei. Denne saken utvikler seg tilfredsstillende. Vi følger opplegget til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Der blir det sagt at klubbene må bli enige først, og det er kommet til enighet mellom klubbene i denne saken, sier Laporta.

Representanter for SFX sier derimot at det ikke foreligger noen planer om å møte verken Laporta eller noen som representerer ham akkurat nå.

Når det gjelder David Beckham selv så er han i USA for øyeblikket. I et intervju med Los Angeles Times snakket han mandag for første gang om å forlate Manchester United. Han er ikke fremmed for tanken, og dagen etter at det sto på trykk, kom offentliggjøringen fra Manchester United om at det, på visse vilkår, var oppnådd enighet med Barcelona.

Alt tyder på at David Beckham bytter ut Old Trafford som hjemmebane i løpet av sommeren.

NTB

LURT SMIL: Joan Laporta tror ikke Beckham gruer seg til å spille på Nou Camp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media