Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beckham har tvangslidelser

Blir uvel av rot og oddetal.

(Dagbladet.no): David Beckham er ikke som alle andre fotballspillere. Han slår blant annet noen av verdens mest perfekte frispark.

I et intervju med den britiske TV-kanalen ITV 1 forteller 30-åringen at han også lider av tvangslidelser.

Midtbanespilleren røper at han er besatt av orden og må sortere for eksempel brusbokser i par eller i én enkelt rekke.

- Jeg har disse tvangstankene som gjør at jeg må ha alt i rett linje, eller så må det stå to og to, sier Becham i ITV 1-intervjuet.

Alt må matche

Tidligere har folk flirt av pussige historier om Beckham, som at han velger klær som passer til møblene og kjøper designerundertøy han bare bruker én gang, skriver avisa The Independent.

Nå sier Beckham at han har prøvd å kutte ut tvangshandlingene, men at han ikke klarer det. Popkona Victoria stempler ham som en raring.

- Hvis jeg kommer til et hotellrom så klarer jeg ikke å slappe av. Ikke før jeg har flyttet på alle brosjyrene og bøkene, og lagt det i en skuff. Alt må være perfekt, sier Beckham.Han har ikke fortalt Real Madrid-lagkameratene om manien som gjør at han heller kaster en flaske brus enn å ha oddetall i kjøleskapet. I Manchester United var særegenhetene godt kjent, og bestekompis Gary Neville pleide å tøyse med sakene hans for å skape kaos i Beckham-symmetrien.

ALT I SKJØNNESTE ORDEN: David Beckham forteller om sin ryddemani. Foto: Scanpix/Ap
ALT I SKJØNNESTE ORDEN: David Beckham forteller om sin ryddemani. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Beckhams har en hang til tatoveringer, han har 12 stykker. Han forklarer det delvis med at han er hektet på smerten.

Én av 40 nordmenn er skrudd som Beckham

Britiske forskere tror én av 60 i Storbritannia deler diagnose med Beckham. I Norge mener psykologspesialist Jarle Eknes at hver 40. nordmann lider av tvangslidelser.

Beckham er ikke den første fotballspilleren som forteller om sine tvangstanker. I fjor fortalte Paul Gascoigne, tidligere Newcastle- og Spurs-playmaker, at tankene om ekstrem renslighet var blitt en plage for ham.

- Unge menn er ofte spesielt lite lystne på å be om behandling. Det er veldig bra at en som David Beckham går ut og forteller om det, sier en talsmann for stiftelsen OCD, som jobber med slike lidelser i Storbriannia.

HAR TRE KJØLESKAP: Victoria Beckham synes ektemannen er rar, fordi han kaster drikke når samlingen ikke er i partall.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling