Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

David Beckham:

Beckham i trøbbel

David Beckham får refs etter kontroversiell signering. Nå er hans klubb klaget inn til FIFA.

I TRØBBEL: David Beckham og Inter Miami klages inn til FIFA. Foto: Michael Reaves / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
I TRØBBEL: David Beckham og Inter Miami klages inn til FIFA. Foto: Michael Reaves / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

David Beckhams (44) Inter Miami har endelig kommet i gang med sin aller første MLS-sesong som fotballklubb. Kampen endte med et knepent nederlag, der Miami til slutt tapte 1-0 for Los Angeles FC. Det var Premier League- og La Liga-kjenning Carlos Vela som scoret kampens eneste mål.

Beckham er medeier og president i klubben, og han har dermed et stort ansvar som hviler på sine skuldrer.

Men bare ei uke etter MLS-debuten er Beckham og klubben i trøbbel. Signeringen av Rodolfo Pizarro skal ikke ha falt i god jord hos gamleklubben hans Monterrey.

SPÅDOM: Fotballmagasinet FourFourTwo bommet relativt greit på en spådom fra 1998 om David Beckham. Video: Rødt Kort. Vis mer

Klaget til FIFA

Den meksikanske klubben hevder at Pizarro ikke ble signert på lovlig vis. ESPN skriver at Beckham blir anklaget for å ha hatt videosamtaler med Pizarro mens han fortsatt hadde kontrakt med Monterrey.

Som følge av anklagene, har Monterrey valgt å ta saken videre. Nå klages Beckham og Inter Miami inn til FIFA. Det skal en talsperson fra FIFA ha bekreftet til ESPN.

Selve klagen ble meldt inn 15. februar, og etterforskning pågår.

Monterrey skal også ha bekreftet forholdene, og at klubbadvokater tar seg av saken. Inter Miami har ikke uttalt seg.

Pizarro var en av de store stjernene i Monterrey, og klubben var tydelig på at han ikke kunne forlate klubben.

Refset av sjefen

Da spilleren først var på vei bort, bekreftet han selv at han hadde snakket med Beckham i en videosamtale.

- Han sa at han skulle satse på meg. Da han tok kontakt, påvirket han beslutningen min, sa Pizarro i februar ifølge ESPN.

Sjef i Monterrey Duilio Davino har tidligere refset Beckham for nettopp denne overgangen. Han bekreftet tidlig at de vurderte å klage dem inn til FIFA.

- Det som bekymrer meg er det med videosamtalen. Jeg vet ikke om Beckham hører til på hovedkontoret i klubben, men han burde ikke snakke med spillere som har en kontrakt. Det er ikke bare urettferdig, det er et regelbrudd. Jeg vet ikke om vi kommer til å gjøre noe med saken - det er i advokatenes hender, sa han ifølge Fox Sports.

Hele Norges coronakart