Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Beckham ikke god nok

David Beckham fortjener ikke gullballen, mener nåværende gullballfører Luis Figo. Portugiseren har en annen favoritt i Manchester United. Stem på din gullball-favoritt!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis jeg måtte velge en spiller fra United, ville jeg foretrukket Ryan Giggs, sier Luis Figo ifølge The Sun.

Blant de 50 spillerne som er nominert til Gullballen 2001, er det seks briter. Waliseren Giggs og engelskmennene Beckham, Owen, Gerrard, Ferdinand og Scholes.

Men om Figo fikk velge fritt, ville han ikke gått lenger enn til sin egen klubb Real Madrid.

- Jeg vil sette Raul øverst på grunn av alle målene han scorer i ligaen og i europacupen. Han er fenomenalt jevn i prestasjonene. Jeg synes oppriktig at han fortjener prisen.

Roma-trener Fabio Capello gir derimot Beckham støtte, sammen med Figos kandidat Raul.

- Jeg synes Raul fortjener prisen for hva han har prestert de siste sesongene, hvor han ved mange anlendinger har vist sitt store talent. Men Beckham har blitt en komplett spiller og har vist seg å være virkelig voksen.

Sven-Göran Eriksson har brukt sin tid som sjef for England til å dempe forventningspresset på landslaget. Det blir neppe enklere etter at fem av spillerne hans er nominert blant de 50 beste i Europa. Blant dem er Michael Owen.

- Det er hyggelig når man blir lagt merke til, og ja, jeg har ambisjoner om å vinne en slik pris. Det er mitt høyeste ønske å gjøre jobben så godt som jeg kan, men det er mange andre som ønsker å gjøre det samme, sier Owen til The Mirror.

Den relativt unge Liverpool-spissen har det imidlertid ikke travelt med å ta hjem prisen. Han har enda god tid til å utvikle seg.

- Jeg har blitt bedre med venstrefoten, på hodet og på å holde på ballen. Alle forsøker å nå det nivået at du er god til alt. Jeg har 10 år på meg for å komme opp på det nivået, sier han.

- Jeg forsøker å forbedre meg så mye jeg kan. Jeg håper det er fryktelig mye mer i vente, sier Michael Owen.

Les også:

Årets spiller i Europa

(Dagbladet.no)

Hele Norges coronakart