- Beckham kan bli vraket

Sven-Göran Eriksson holder på David Beckham som kaptein, men sier han ikke er redd for å vrake United-stjernen. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Som ventet lot svenske Eriksson Manchester United-vingen beholde kapteinsbindet i sin tredje kamp på rad mot Finland lørdag.

Men Beckham har stått over to kamper på rad for Manchester United, og Eriksson innrømmer at Beckham kan lide en liknende skjebne på landslaget om han ikke presterer på trening denne uka.

- Hvis David Beckham er totalt ute av form får han kanskje ikke spille, men jeg tror ikke det er sånn. Uansett er jeg ikke redd for å ta han av banen om han ikke spiller godt. Alt jeg bryr meg om er Englands lag, sier Eriksson og legger til:

- Jeg vet at finnene blir veldig lykkelige dersom Beckham sitter på benken lørdag.

I går spøkte Eriksson med at det ikke var ham men hans 14-årige datter som utnevnte Beckham til kaptein sist. For jenta er veldig begeistret for 25-åringen.

- Sist jeg så han ba jeg ham signere en trøye for Lina. Du kan si det var henne som gjorde ham til kaptein.

Resten av Fotball-England er ikke så fornøyd med at Eriksson fleiper om kapteinrollen. Tidligere Manchester United-ving Gordon Hill mener det er direkte feil å ha Beckham som landslagsleder.

Hill vil i stedet ha Tottenham-stopper Sol Campbell.

- David er vidunderlig talentfull men han har ikke de rette egenskapene. Han burde tenke mer på å komme seg i form igjen, sier Hill som synes det er ille at ingen stiller spørsmålstegn ved at Beckham regnes som et soleklart valg.

- Alle vet at David er i en dårlig periode. Likevel er han automatisk inne på laget. Det er ikke riktig. David har ikke spilt bra på to måneder og Sir Alex Ferguson måtte sette ham på benken, sier Hill.

... men Eriksson venter på Gerrard

Liverpools Steven Gerrard kan miste Englands to VM-kvaliker kommende uke. Nå har 20-åringen flydd til Frankrike for eksperthjelp til et skadd lår. - Steven kommer seint til troppen, han må ha spesialbehandling, sier Eriksson som venter Gerrard i kveld. Som en del av behandlingen i Frankrike har Gerrard fått beskjed om å holde seg unna stekt mat.

Vieira til Juventus?

Den italienske avisa Tuttosport mener å vite at Arsenals Patrick Vieria er på vei til serie A og Juventus. Ifølge avisa er franskmannen misfornøyd i London. Overgangssum: 23 millioner pund (snaut 300 mill. kroner), eller 130 millioner kroner pluss den jugoslaviske spissen Darko Kovacevic.

Ruud Gullit vil ha Spurs-jobben

Tottenham har ansatt David Pleat som manager ut sesongen, men likevel begynner arbeidsledige trenere å snuse på jobben George Graham mistet fredag. 38-årige Ruud Gullit trente Chelsea og Newcastle med vekslende hell og skal være interessert. I går mottok engelske bookmakere store beløp på nederlenderens kandidatur, og oddsen ble kappet dramatisk. Men fortsatt er Glenn Hoddle favoritt, mens Gullit gir fem ganger pengene.

O'Neill vil ikke til Manchester United

Martin O'Neill er en kjempesuksess i sin første sesong som Celtic-manager. Den tidligere Leicester-treneren kan fort vinne trippelen i Skottland. Nå avviser han at Manchester United blir neste stopp på karrieren. - For å være helt ærlig. Jeg vil ikke være noen andre steder enn her. Denne klubben har alt. Nå skal vi ut i Europa også, hva mer kan jeg ønske meg? spør nord-iren som varsler spillerkjøp før overgangsfristen i månedsskiftet mars/april. - Jeg kunne godt tenkt meg en eller to spillere inn før fristen. Til og med korttidsløsninger kan hjelpe oss til sesongslutt, sier han. Celtics problem: 450 mill. kroner i gjeld.

  • Kilder: The Sun, Daily Mail, Sky Sports og PA.
USIKKER: Liverpools Steven Gerrard sliter med skade foran Englands landskamper.
VIL BLI: Martin O'Neill kan ikke tenke seg noe bedre sted enn Celtic for øyeblikket.