Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beckham kidnappes og Rooney får skylda for død hund

Se superstjernene bli rundlurt av Rio Ferdinands skjulte kamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Om du er av typen som mener fotballstjernene er overbetalte guttunger, blir du neppe mindre overbevist etter å ha lest denne artikkelen.

Men guttestreker kan jo være ganske underholdende, også.

Som da Rio Ferdinand i forkant av sommerens VM fikk hjelp av en TV-kanal til å utsette klubb- og landslagskamerater for ganske drøye praktiske spøker foran skjult kamera.

Programmet «Rio\'s World Cup Wind-Ups» ble vist samme dag som England spilte sin VM-åpningskamp mot Paraguay 10. juni.

Beckham på gulvet i bilen

Et av ofrene er den ikke helt ukjente David Beckham, som den gang både spilte - og til og med var kaptein - på det engelske landslaget.

Rio gikk til aksjon mens Spania-proffen Beckham var på PR-oppdrag i sin gamle hjemby Manchester. Dette skjer:

Beckham skal til en eller annen butikk, og blir hentet av innleid sjåfør. Rio Ferdinand og TV-teamet har utstyrt bilen med skjulte kamera, og ikke minst den noe eksentriske sikkerhetsvakta Tony.

LER SIST: Det er lett å se at Rio Ferdinand storkoser seg mens han lokker en etter en av landslagskompisene i fella - foran skjulte kamera. Foto: Reuters/Scanpix
LER SIST: Det er lett å se at Rio Ferdinand storkoser seg mens han lokker en etter en av landslagskompisene i fella - foran skjulte kamera. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Tony er en «cockney» med litt for mye på hjertet, som Ferdinand forklarer det.

Turen starter sykt nok med at Beckham legger seg på gulvet i baksetet og ber sjåfør Jason om å kjøre så fort som mulig forbi fotografene utenfor hotellet hans.

Når det er gjort, skravler cockney-Tony høl i hodet på Beckham, før han får det for seg at han må hjemom og hente noen papirer - med landslagskapteinen i baksetet.

Bannende Becks stikker av

Beckham, som i utgangspunktet er litt seint ute til avtalen sin, blir stadig mer fortvilet, og ber om å bli satt av. Etterhvert som han skjønner at bilen er på vei i helt feil retning, tar han i bruk et vokabular som fører til at deler av samtalen har blitt erstattet med sensur-piping.

I bilen bak sitter Rio Ferdinand og flirer seg skakk mens han følger opptrinnet live på en liten skjerm.

Til slutt kjører bilen sakte inn i et lyskryss i Moss Side, en av de mindre fasjonable delene av Manchester, blant annet kjent for mye kriminalitet.

Beckham viser seg imidlertid fra sin modigste side, hopper ut av bilen og begynner å løpe nedover gata.

image: Beckham kidnappes og Rooney får skylda for død hund

- Bilen beveget seg faktisk litt fortsatt, så jeg bare hoppet ut, løp over på andre siden av gata og løp mot en drosje, fortalte Beckham til AP i ettertid.

Avisene skrev om Beckhams «kidnapping», men han tenkte aldri slik på det selv.

- Jeg så overskriftene, men det var ikke et øyeblikk der jeg tenkte at jeg ble kidnappet. Jeg trodde bare jeg hadde fått en virkelig, virkelig irriterende sikkerhetsvakt, sa Beckham.

Han inrømmer også at han alltid hadde trodd at han kunne avsløre en praktisk spøk, men ikke denne gangen.

Ville du gått på? Se videoen og døm selv:

Rooney utsatt for hundegalskap

Mindre sprøtt er ikke stuntet Rio har pønsket ut for Wayne Rooney, eller «Wazza» som han kaller ham.

Hundeelskeren Rooney, som selv har fire bikkjer, blir tatt med til en kennel av Rios allierte - Rooneys egen kjæreste Colleen McLoughlin.

Vi skal ikke røpe alt som skjer her, men kan vel si såpass som at Rio Ferdinand har det langt morsommere enn Rooney.

- Jeg ville ha ham et sted der folk ikke har sett ham før, hvor han er litt mer sårbar enn han er på fotballbanen. For på fotballbanen er han et av de mest selvsikre menneskene du kan finne, forteller Rio i innledningen.

Og ja, Rio lykkes her også:

Flere offer

«Becks» og «Wazza» er imidlertid langt fra aleine om å bli lurt av Rio.

En som kommer brukbart fra det, er Gary Neville, som ikke går med på å bestikke den tvilsomme scouser-politimannen Paul.

Chelsea-kaptein John Terry avslørte Rios planer mot ham ved å smuglese en melding på mobilen til kona, men drar i stedet med seg sin unge Chelsea-lagkamerat Shaun Wright-Phillips rett i fella. Han får oppleve en kelner noe utenom det vanlige - og går fem på.

Ashley Cole tror han skal avlegge et veldedig besøk i et musikkstudio, men ender opp med å få ei skyllebøtte han neppe har opplevd maken til.

Og landslagskeeper David James blir avslørt som en viktigper når Rio Ferdinand sender ham på kunstgalleri.

DÅRLIG HUNDEPASSER: Hundeelskeren Wayne Rooney får en dramatisk omvisning på en kennel.
KIDNAPPET:</B> David Beckham blir tatt med på en biltur han seint vil glemme.
Hele Norges coronakart