Beckham-krise

LEEDS (Dagbladet): Leeds- Manchester United 0- 1. United troner videre etter at rival Leeds ble slått på et nydelige lobbemål av Andy Cole. Eirik Bakke var nær ved å gi Leeds ett poeng, men det alle var opptatt av var David Beckham. Ikke fordi han slo utsøkte crossballer, men fordi han var plassert på tribunen av manager Ferguson. Som straff etter en krangel.

- Dette var det laget jeg tok ut i dag, utover det har jeg ingen kommentar til dette, svarte Ferguson på spørsmål om hva som har skjedd med Beckham.

Det er første gang siden David Beckham ble etablert som fast United-spiller at Ferguson vraker ham totalt uten at stjernespilleren er skadd.

Treningskrangel

Ifølge avisa News of The World skal Beckham og Ferguson har røket uklar på treninga. Noe som resulterte i at stjernespilleren ble sendt hjem i sin Range Rover etter 20 minutter.

Straffet?

- Har han fått disiplinær straff av deg og klubben?

Ferguson ble muttere og muttere etter som britiske journalister prøvde å få ut en kommentar av skotten.

- Ingen kommentar overhodet.

- Ettersom du ikke vil svare, så blir det debatt og diskusjoner?

- Debatter akkurat hva dere vil, jeg kommenterer ikke den saken, svarte Ferguson på pressekonferansen.

Alex Ferguson oppførte seg som alle andre maktpersoner når spørsmål av litt kontroversiell art blir tatt opp: ingen kommentar.

- Er han skadet?

- Ingen kommentar, svarte en tydelig irritert Ferguson.

Beckham på sin side snakket heller ikke med en sjel der han satt oppe på tribunen sammen med 40000 andre og så United dra ifra Leeds United med ytterlige tre poeng.

Andy Cole sørget for kampens eneste mål etter 52 minutter. En lang ball fram. Cole vippet ballen i lufta og rundet en halvskadd Lucas Radebe to ganger. Deretter lobbet han elegant forbi en Martyn på halvdistanse.

Bakke i treverket

Eirik Bakke var både sentral på midtbanen i perioder, og i perioder ble han litt borte.

Med litt mer tur hadde han fikset ett hjemmepoeng.

Bakke møtte en corner, slo Keane i lufta og ballen smalt i treverket over en meget god Mark Bosnich. Han holdt forresten United i rødt inne i kampen, blant annet med et par klasseredninger etter solid frispark signert Ian Harte. Med venstrelabben.

- Ikke vår dag

- Det var liksom den dagen da vi ikke skulle ha mål, virket det som om, vi hadde jo flere sjanser. Blant annet bommet vi på åpnet mål, sier Bakke til Dagbladet etter kampen. Leedsgutten som satte ballen over på blank goal var Lee Bowyer. Hjemmelaget hadde fortjent ett poeng. Minst.

Løpet kjørt?

Eirik Bakke innrømmer at det kan bli tøft å ta igjen United som nå leder med seks poeng, men det er 13 kamper og 39 poeng igjen å kjempe om.

- Vårt mål denne sesongen har ikke vært å vinne, men å bli blant de tre beste for å komme med i Champions League. Det blir tøft, men serien avsluttes ikke før i mai, sier Eirik Bakke som i dag reiser med Norge til Tyrkia for å spille ball i rødt, hvitt og blått.