HAR FOTBALL I BLODET: David Beckham ga Sepp Blatter en fyldig VM-søknad i dag. Foto: EPA/ENNIO LEANZA
HAR FOTBALL I BLODET: David Beckham ga Sepp Blatter en fyldig VM-søknad i dag. Foto: EPA/ENNIO LEANZAVis mer

Beckham leverte 1742 sider til Fifa-presidenten

England vil ha VM i 2018.

||| (Dagbladet): David Beckham røk akillesen i kamp for AC Milan i vinter og kan ikke spille for England i VM.

I dag gjorde han nytte for seg uten ballen i beina, for Englands delegasjon i Zürich.

Den tidligere landslags-kapteinen fikk oppdraget med å levere den engelske søknaden for VM i 2018 til Fifa-president Sepp Blatter.

Største i verden
35-årige Beckham stilte i grå dress og overlot en enorm bok på 1752 sider til Blatter. LA Galaxy-spilleren benyttet anledningen til å snakke litt om de engelske følelsene for fotballspillet.

- Som dere vil se ut i fra vår boksøknad har vi mye lidenskap for spillet. Vi ønsker å arrangere det største sports-arrangementet i verden i vårt land, sier Beckham.

Den tidligere Real Madrid- og Manchester United-spilleren mener han representerer fansen i Storbritannia når han er VM-søknadens ansikt. Boka gjelder også som søknad for VM i 2022, dersom England ikke lykkes på første forsøk.

- Vi har fotball i blodet, vi er alle flasket opp med det. Det er virkelig en ære å være her. På vegne av laget, delegasjonen og våre supportere vil jeg overleverer denne boka, sier Beckham.

Vil til VM som trener
Beckham fortalte i Zürich at han gjerne blir med England til VM i Sør-Afrika, som en del av landslagssjef Fabio Capellos trenerteam.

- Jeg har snakket med manageren og Franco Baldini og de synes at jeg kan bidra samme med spillerne og laget. Vi har ikke diskutert dette i detaljer, men jeg er smigret over at en trener som Fabio tror at jeg kan være viktig. Jeg håper at jeg drar sammen med laget, sier Beckham.

Avgjørelsen om hvem som får VM i 2018 faller 2. desember. Australia og Russland skal også være på søkerlista.

BOKSØKNAD: England har ikke arrangert VM i fotball siden 1966. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann
BOKSØKNAD: England har ikke arrangert VM i fotball siden 1966. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann Vis mer