Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beckham lover å ikke gå Gazza-berserk

Om VM-plassen ryker.

113 LANDSKAMPER: Ingen utespillere har flere kamper for England enn David Beckham, men de siste 11 månedene har han bare startet to ganger. Foto: REUTERS
113 LANDSKAMPER: Ingen utespillere har flere kamper for England enn David Beckham, men de siste 11 månedene har han bare startet to ganger. Foto: REUTERS Vis mer

|||(Dagbladet.no) David Beckham har bare startet to av de 12 siste landskampene til England. Hans stjernestatus er kanskje blitt mindre de siste åra, men den er fortsatt betydelig.

Vi snakker tross alt om en mann med 113 kamper med de tre løvene på brystet.

Selv om han ikke figurerer så ofte i startelleveren til Fabio Capello lenger, kan han fortsatt være en viktig brikke i troppen til italieneren framover. Beckham har en erfaring som overgår de fleste og han har fremdeles en usedvanlig presis høyrefot.

Disse egenskapene kan bli viktige i ett eventuelt innhopp mot Kroatia i morgen kveld - og det er egenskaper som også kan bli viktige i VM neste sommer.

Tar det med fatning
Midtbanespilleren selv føler seg derimot ikke sikker på en plass i VM-troppen som - om ikke England faller sammen som et korthus - skal til Sør-Afrika neste sommer.

Og når han blir konfrontert med hvordan Paul Gascoigne reagerte da han ble vraket fra VM-troppen i 1998, svarer Beckham at han vil ta en eventuell vraking med fatning. Gazza gikk berserk og raserte et hotellrom etter at han hadde fått dommen fra landslagssjef Glenn Hoddle.

- Jeg er en England-supporter. Hvis jeg ikke kommer med i troppen betyr ikke det at jeg ikke vil støtte dem. Hvis jeg ikke blir tatt ut er det fordi manageren mener at troppen vil være sterkere uten meg, sier Beckham ifølge The Times.

BLE VRAKET: Paul Gascoigne og David Beckham feirer her at billetten til Frankrike-VM i 1998 er sikret. Gazza måtte se på tv at Becks & co. spilte i Frankrike den sommeren. Foto: EPA
BLE VRAKET: Paul Gascoigne og David Beckham feirer her at billetten til Frankrike-VM i 1998 er sikret. Gazza måtte se på tv at Becks & co. spilte i Frankrike den sommeren. Foto: EPA Vis mer

Men at målet hans er å sitte på VM-flyet er det ingen tvil om.

Når sesongen er ferdig i USA, vender han igjen tilbake til Europa - for Capello krever nemlig at spillerne skal spille en full vårsesong på høyeste nivå, for å bli vurdert når troppen skal tas ut.

Ikke revansje
Beckham forteller at han har en avtale om å reise tilbake til AC Milan, men det skal også være tre-fire andre toppklubber som er interessert i 34-åringens tjenester.

- Jeg skal avslutte MLS-sesongen og så vet alle at jeg drar kommer tilbake for å spille et sted her (i Europa). LA Galaxy vet det, og hvis noen blir opprørt over det, er det ikke så mye jeg kan gjøre, sier Becks ifølge PA Sport.

Onsdag kveld kan England avgjøre VM-kvaliken hjemme mot Kroatia. To år etter at de tapte for nettopp kroatene på Wembley, noe som førte til at engelskmennene ble hjemmesittere under EM i fjor sommer.

For Beckham handler likevel ikke morgendagens storkamp om noen revansje.

- Å ikke klare å kvalifisere oss var forferdelig. Det er smertefullt å ikke komme til et mesterskap etter et Wembley-tap. Vi deppet i noen måneder og nå må vi gjøre opp for oss. Men det handler ikke om revansje eller å kvitte seg med dårlige minner. Det handler bare om å komme til VM, sier han til BBC.

RESERVE: David Beckham kommer til å sitte på banken når England møter Kroatia i morgen kveld. I lørdagens kamp mot Slovenia ble han sittende der i 90 minutter. Foto: AP
RESERVE: David Beckham kommer til å sitte på banken når England møter Kroatia i morgen kveld. I lørdagens kamp mot Slovenia ble han sittende der i 90 minutter. Foto: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling