Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beckham lover bedring

Men kapteinen lettet etter at to sene mål mot Trinidad sendte England videre. Gi børspoeng!

England - Trinidad & Tobago 2-0.

(Dagbladet.no): England var i alvorlig trøbbel i kveldens kamp på Franken-Stadion.

Mot fotballdvergen Trinidad & Tobago, som består av spillere fra lag som Wrexham, Gillingham, Port Vale og Luton, fikk de høyt gasjerte England-stjernene i likhet med Sverige merke at Dwight Yorke & co slett ikke er noen kasteball i dette verdensmesterskapet.

- Vi visste det ville bli en tøff kamp, og at de ville ha 11 mann bak ballen hele veien. Og det var akkurat slik det ble, sier David Beckham.

Etter en 1. omgang hvor det svake spillet mot Paraguay bare fortsatte og engelskmennene kunne takke midtstopper John Terry for at de ikke lå under, våknet de til liv både på banen og tribunen da Sven Göran Eriksson foretok et dobbeltbytte med en drøy halvtime igjen å spille.

Friske innbyttere

Michael Owen, som igjen viste at han er langt unna storformen, ble erstattet av Wayne Rooney, mens lynvingen Aaron Lennon kom inn for Jamie Carragher.

De to innbytterne satte umiddelbart fart på et tannløst engelsk mannskap. Rooney, som ikke har spilt siden han brakk metatarsal-beinet 29. april, løp som en villmann, mens Lennon terroriserte sin oppasser på høyrekanten med sin ekstreme hurtighet.

STANGET INN LEDERMÅLET: Peter Crouch gjorde det endelig enkelt, og omsatte David Beckhams perfekte cross i 1-0 for England. Siden økte lagkamerat Steven Gerrard til 2-0 på et praktskudd på overtid.
STANGET INN LEDERMÅLET: Peter Crouch gjorde det endelig enkelt, og omsatte David Beckhams perfekte cross i 1-0 for England. Siden økte lagkamerat Steven Gerrard til 2-0 på et praktskudd på overtid. Vis mer

Et markant England-trykk ga likevel ikke uttelling før i det 84. minutt:

Kapteinen tok ansvar

David Beckham viste igjen hvorfor han har en slik urokkelig posisjon i Erikssons lag. Real Madrid-vingen slo et av sine mange kreminnlegg, og Peter Crouch hadde endelig skjønt at han ikke kommer fra Brasil.

Liverpool-spissen gjorde det enkelt, steg til værs, og headet kontant i mål fra 5-meteren.

- Vi ga aldri opp - det er den beskjeden vi alltid ønsker å gi, sier Beckham.

- Vi visste at om vi bare gjorde det vi ble enige om på forhånd, ville vi få uttelling til slutt. Vi avsluttet sterkt, og det skal vi ta med oss.

England-kapteinen er likevel realistisk nok til å innse at England må skjerpe seg betraktelig for å nå langt i dette mesterskapet.

- Dere har ikke sett det beste av oss, lover han.

Beckham lover bedring

Heldigvis for England.

Steven Gerrard er blant verdens i særklasse beste avsluttere fra distanse - selv når han skyter med «feil fot». 20 sekunder på overtid gjorde Liverpool-kapteinen slik han har gjort så ofte før - og slik keeper Shaka Hislop så smertelig fikk erfare i FA-cupfinalen for en måneds tid siden.

Fra rundt 20 meter klemte han ballen vakkert i mål til 2-0, og sikret England en plass i åttendedelsfinalen. Der møter de enten Tyskland eller Ecuador.

Svak Robinson

Likevel ingen overbevisende forestilling av England, som lenge spilte uten fantasi, uten bevegelighet og rufsete bakover.

Mest rufsete var keeper Paul Robinson.

Tottenham-keeperen bommet stygt to ganger de første 45 minuttene. Den første gangen feilberegnet han et innlegg fra Yorke, og på bakre stolpe kastet Stern John seg fram. Under press fra Carragher fikk han imidlertid ikke styrt headingen på mål.

I omgangens siste minutt klønet Tottenham-keeperen det til igjen. Han timet elendig i det han ruset ut av feltet på et Yorke-frispark, og Stern John fikk headet mot det åpne målet fra fem meter.

John Terry reddet imidlertid skinnet til Robinson da han på akrobatisk vis fikk feid ballen vekk på streken.

<B>VISTE KLASSE:</B> David Beckham foret Peter Crouch med gode innlegg gjennom hele kampen, og seks minutter før full tid lyktes det endelig. Her blir Beckham gratulert av Trinidad-trener Leo Beenhakker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling