Beckham må til Europa for å bli med til VM

Har fått beskjed av Capello.

TILBAKE I LOS ANGELES: David Beckham hadde med seg sønnene Romeo og Cruz på den første treninga etter Milan-oppholdet. Foto: AFP
TILBAKE I LOS ANGELES: David Beckham hadde med seg sønnene Romeo og Cruz på den første treninga etter Milan-oppholdet. Foto: AFPVis mer

(Dagbladet.no) Den siste uka har det vært mye styr rundt David Beckham og hans tilbakekomst til Los Angeles Galaxy. Amerikanerne har vært usikre på hvor motivert engelskmannen er for spill i USA etter utlånet til AC Milan.

Beckham selv avfeier kritikken.

Men han innrømmer nå at han har fått klar beskjed av landslagssjef Fabio Capello om at han må spille i Europa for å kunne være med til VM neste sommer.

- England-manageren har sag til meg at jeg må spille på europeisk nivå i forkant av VM, sier Becks ifølge BBC.

Utelukker ikke England
Det betyr i så fall at han må finne seg en ny klubb å være leiesoldat i etter at den amerikanske sesongen tar slutt. I våres var han fem måneder i Milano, og tidligere denne uka utelukket ikke Beckham en retur til England - selv om han samtidig fastholdt at han er motivert for å fortsette i USA.

- Jeg vil gjøre alt jeg kan for å få det til. Jeg vil alltid angre på det, om jeg ikke gjør det jeg kan for å bli med til Sør-Afrika. I øyeblikket er prioriteringen min resten av denne sesongen (Galaxy møter New York Red Bulls i natt) og å beholde plassen i England-troppen, sier Beckham.

BECKHAM-FEBER: Det hadde naturligvis møtt opp en og annen journalist da David Beckham var tilbake på Galaxy-trening. Foto: AFP
BECKHAM-FEBER: Det hadde naturligvis møtt opp en og annen journalist da David Beckham var tilbake på Galaxy-trening. Foto: AFP Vis mer

Da Beckham forlot Manchester United i 2003 sa høyrekanten at han aldri vil spille for et annet engelsk lag. Det er han ikke like sikker på lenger.

- Du kan aldri si aldri. Da jeg dro var hjertet mitt i Manchester, og jeg kunne ikke se for meg selv å spille mot United. Nå vil jeg ikke utelukke det, sier han.

Og at han vil bli koblet til Chelsea, det kan du være sikker på. Omtrent alle Milan-spillerne har blitt linket til blåtrøyene i sommer, etter at Carlo Ancelotti overtok styringen på Stamford Bridge. Ancelotti har tidligere fortalt at han ble imponert over profesjonaliteten til Beckham.

- Påvirkes ikke av kritikken
En retur til motebyen Milano er kanskje mer sannsynlig, for Beckham legger ikke skjul på at han trivdes i Italia.

- Milan har uttrykt at de ønsker meg tilbake, og jeg ser ingen grunn til at det skulle endre seg. Vi får se, jeg håper å komme tilbake, sier utespilleren med flest England-kamper (112).

CAPELLO-KRAV: England-sjef Fabio Capello krever at David Beckham spiller i Europa i månedene før VM. Foto: REUTERS
CAPELLO-KRAV: England-sjef Fabio Capello krever at David Beckham spiller i Europa i månedene før VM. Foto: REUTERS Vis mer

Da han kom tilbake til USA ble han konfrontert med uttalelser fra Galaxy-kaptein Landon Donovan, som lurte på hvor tankene til Beckham er. Dette tar 34-åringen med knusende ro.

- Jeg er en veldig ærlig person. Hvis jeg ikke hadde hatt lyst til å være her, ville jeg ikke vært her. Jeg har alltid vært veldig profesjonell i forhold til de kontraktene jeg har hatt, enten det har vært i Manchester United, Real Madrid eller Galaxy, sier han til MLSnet.com.

For kritikk, det er ikke noe nytt for ham.

- Jeg har blitt kritisert av Pelé. Jeg har fått kritikk av George Best. Jeg har stor respekt for dem, men det handler til slutt bare om hvordan du lar det påvirke deg - og det påvirker ikke meg.

GJERNE TILBAKE TIL MILANO: David Beckham drar gjerne tilbake til AC Milan. Foto: EPA
GJERNE TILBAKE TIL MILANO: David Beckham drar gjerne tilbake til AC Milan. Foto: EPA Vis mer