Beckham-mobbing gjør Ancelotti språk-nervøs

Nå lærer Chelsea-staben italiensk.

GOD TONE: David Beckham fikk kanskje gitt noen nyttige engelsk-tips til manager Carlo Ancelotti under Milan-tida, men den italienske Chelsea-sjefen bruker likevel mye krefter og tid på å lære seg sitt nye arbeidsspråk skikkelig. Foto: SCANPIX/AFP/GIUSEPPE CACACE
GOD TONE: David Beckham fikk kanskje gitt noen nyttige engelsk-tips til manager Carlo Ancelotti under Milan-tida, men den italienske Chelsea-sjefen bruker likevel mye krefter og tid på å lære seg sitt nye arbeidsspråk skikkelig. Foto: SCANPIX/AFP/GIUSEPPE CACACEVis mer

||| (Dagbladet.no): (Dagbladet.no): Chelsea gjør alt de kan for å hindre at det engelske språket skal skape like mye trøbbel for den nyansatte manager Carlo Ancelotti, som det gjorde for brasilianske Luiz Felipe Scolari da han trente klubben.

Scolari hadde intensiv engelskopplæring i sin første tid på Stamford Bridge, men et hektisk kampprogram ødela etter hvert for progresjonen, og kommunikasjonen med spillerne skal ha lidd underveis.

Derfor følger Chelsea-staben opp Carlo Ancelottis engasjerte engelskopplæring med å samtidig ta italienskkurs.

- Jeg har et veddemål med Didier Drogba om jeg kan lære engelsk fortere enn han kan snakke med Milano-dialekt, og jeg har pengene på at Drogba vinner, sier en selvironisk Ancelotti til Guardian.

- Tre Chelsea-direktører har også tatt italiensktimer, kanskje i ren desperasjon, sier den tidligere Milan-sjefen.

Snublet i oversettelse
Ancelotti har allerede gjort relativt gode intervjuer på engelsk, blant annet med Chelseas egen tv-kanal, men han legger ikke skjul på at han har en del igjen å lære.

Spesielt husker han godt at David Beckham gjorde litt smånarr da Ancelotti forsøkte seg på en impulsoversettelse av det italienske ordtaket «chi dorme non piglia pesci» - «Den som sover, får ikke fisk» (omtrent).

- Det var en gang under tida med Beckham i Milan. Han lå på massasjebordet, og jeg sa:«He who sleeps fails to catch the fish» (den engelske versjonen er «He who sleeps catches no fish», journ. anm.). Alle begynte å le, sier Ancelotti.

Det var kanskje vel strengt av Becks og co å gjøre narr av såpass ufarlige grammatiske unøyaktigheter, men Ancelottis ventende assistent i Chelsea, Ray Wilkins, har selv vært Milan-spiller. Og han vet heldigvis for den påtroppende manageren hvordan det er å stotre seg fram på fremmed språk.

- Jeg har snakket med ham (Ancelotti) to ganger siden han fikk jobben. Han har fått omfattende engelskopplæring, men snakker allerede bra engelsk, og det vil være enda bedre når han er på plass, sier Wilkins.

- Med min gebrokne italiensk vil vi klare oss. Grammatisk sett er min italiensk forferdelig, men jeg klarer meg. Det viktigste er at han skjønner hva som foregår, og han vil at vi skal ha en engelsk garderobe, sier Chelseas nestkommanderende.

Jakter Zhirkov
Ancelotti fortalte også i går at han fikk nei på jobbtilbudet han ga sin tidligere «elev» Paolo Maldini. Italieneren la i tillegg til at transfermarkedet nå er gått over styr, etter Cristiano Ronaldos rekordovergang til Real Madrid.

- Transfermarkedet er veldig komplisert nå. Etter Ronaldos overgang til Real Madrid er det bare galskap, sier Ancelotti ifølge The Guardian.

Ifølge London Evening Standard kan den russiske venstrebacken Juri Zhirkov likevel bli Chelseas første signering denne sommeren. Klubben har fulgt CSKA Moskva-spilleren siden EM i fjor sommer, og de må trolig ut med rundt 200 millioner kroner for 25-åringen.

Alle overgangene: Sjekk alle kjøp og salg i Premier League så langt