Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beckham nekter å gi opp landslaget

Men forstår McClarens vraking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Englands nye landslagssjef Steve McClaren vraket David Beckham da han i ettermiddag presenterte sin første landslagstropp.

- Jeg fortalte David at jeg ønsket å forandre ting, og gå i en annen retning. Han var ikke inkludert i de planene, forklarer McClaren.

Dermed gir McClaren et overveldende sterkt signal om at 31-åringens landslagskarriere trolig er over. I så fall blir Real Madrid-stjernen stående med 94 landskamper for «Three Lions».

Beckham vil kjempe

McClaren fortalte samtidig at Beckham håndterte vrakingen på en profesjonell måte - og sverget å kjempe for å vinne tilbake plassen på landslaget.

- Han taklet nyhetene godt, selv om han var skuffet. Jeg fikk den reaksjonen jeg ønsket, og reaksjonen hans var at han fortsatt ville kjempe for plassen sin. Jeg kommer aldri til å lukke døren for ham, forsikrer McClaren.

Den nye landslagssjefens avgjørelse om å utelate Beckham blir kalt «modig» av SkySports. Den kom imidlertid ikke som lyn fra klar himmel - både BBC og The Times hadde i forkant av pressekonferansen antydet at Beckhams plass hang i en tynn tråd. 

I ettermiddag kom også hovedpersonen selv med en uttalelse.

VRAKET:David Beckham trøstet lagkameratene sine etter Englands VM-exit i kvartfinalen mot Portugal. Nå trenger han kanskje selv trøst, etter at Steve McClaren vraket ham til landskampen mot Hellas 16. august. Foto: REUTERS
VRAKET:David Beckham trøstet lagkameratene sine etter Englands VM-exit i kvartfinalen mot Portugal. Nå trenger han kanskje selv trøst, etter at Steve McClaren vraket ham til landskampen mot Hellas 16. august. Foto: REUTERS Vis mer

- Etter å ha snakket med Steve McClaren forstår jeg fullt og helt at en ny manager ønsker å sette sitt preg på laget, og planlegge fram mot neste VM. Jeg er stolt over å ha spilt for England i 10 år, og min lidenskap for å representere landet mitt er like sterk nå som den alltid har vært, sier David Beckham.

Ble aldri vraket av Svennis

Dagen etter Englands VM-exit mot Portugal erklærte en gråtkvalt Beckham at han trakk seg som kaptein, men ytret samtidig et ønske om å fortsette på landslaget. Samtidig understreket han at han ville hjelpe den nye kapteinen så godt han kunne, dersom hjelpen var ønsket.

Det løftet står han ved.

- Jeg vil ønske John Terry lykke til, og vil tilby ham min fulle assistanse i framtida, sier Beckham.

Under Sven-Göran Erikssons nøt Beckham enorm tillit og respekt. Svensken vraket aldri Beckham fra laget sitt, selv da kritikken haglet mot kapteinen og da «hele England» krevde at Aaron Lennon måtte inn på laget under sommerens VM-sluttspill.

Stor respekt for Beckham

McClaren var tydeligvis av en annen oppfatning en svensken - men hevder at han deler Erikssons begeistring for Beckhams kvaliteter.

image: Beckham nekter å gi opp landslaget

- Jeg har stor respekt for David. Han var en fantastisk kaptein for England, en stor spiller, noe han fortsatt er.

Tottenhams Jermain Defoe, som ble utelatt i VM-troppen, er derimot inne i varmen igjen til kampen mot Hellas 16. august. Det er også Shaun Wright-Phillips, mens et helt ferskt bekjentskap i troppen er West Hams Dean Ashton.

• Din mening: Riktig av McClaren å vrake Beckham?

<B>SKUFFET:</B> David Beckham ble skuffet da Steve McClaren ringte, men vil ikke gi opp plassen sin uten kamp. Her er de to etter sommerens VM-kamp mot Trinidad og Tobago.