Beckham overbeviste Kakà om Real-overgang

Nå skal han kaste Messi og Barca ned fra tronen.

KOMPIS DAVID GA RÅD: Kakà rådførte seg med Milan-kompis og tidligere «galactico» før han bestemte seg for å skifte beite fra San Siro til Santiago Bernabeu. Foto: AFP/GIUSEPPE CACACE
KOMPIS DAVID GA RÅD: Kakà rådførte seg med Milan-kompis og tidligere «galactico» før han bestemte seg for å skifte beite fra San Siro til Santiago Bernabeu. Foto: AFP/GIUSEPPE CACACEVis mer

||| (Dagbladet.no): I går ble det endelig offentlig: den brasilianske playmakeren Kakà går fra AC Milan til Real Madrid for knappe 600 millioner kroner.

27-åringen sto lenge steilt på at han ikke ønsket å forlate San Siro, men situasjonen endret seg de siste ukene.

Sentralt i prosessen sto Silvio Berlusconi og David Beckham.

Beckham ga råd
Først bekreftet Milan-direktørene Galliani og Berlusconi at de ikke hadde råd ti å avslå en nyvalgt og kjøpekåt Real-president med lommene fulle av ferske Euro.

- Finanskrisen har påvirket Milan og jeg ble forttalt at en overgang var den beste måten jeg kunne hjelpe klubben på. Jeg er glad vi skilles som venner, sier Kakà ifølge SkySports.

Så bidro David Beckham sterkt til å overbevise Milan-idolet om at Santiago Bernabeu var et egnet sted å fortsette en allerede lysende karriere.

Jeg har diskutert dette med Beckham siden han har spilt for Real Madrid, og han forsikret meg om at det er et fantastisk sted å spille. Jeg snakket med ham i forrige uke og han har hjulpet meg mye. Han mente dette ville være et positivt steg for meg, sier Kakà ifølge nyhetsbyrået PA.

Beckham tilbrakte denne vinteren og våren som leiesoldat i Milan, og har tidligere spilt fire sesonger for «Los galacticos».

Vil utfordre Messi
Kakà avslørte på nattens pressekonferanse at avtalen mellom de to klubbene og spilleren har vært klar lenge.

- Jeg ønsket at dette skulle bli offentliggjort tidligere og nå føles dette som en lettelse. Jeg hadde andre tilbud som ville gitt meg mer penger, men Real Madrid er den eneste klubben jeg kunne forlatt Milan til fordel for, forklarte Kaka.

Nå vil han utfordre Lionel Messi og Barcelona om fotball-hegemoniet på den iberiske halvøy og i Europa.

- Vi vil definitivt få en tøff oppgave når man ser på hva Messi har utrettet i Barcelona, og de er favoritter også foran neste sesong. Jeg håper allikevel vi kan gjøre en slutt på det med det laget Real Madrid kommer til å bygge i årene som kommer, sier Kakà.

Zidane-trøya for stort ansvar
Brasilianeren føyer seg inn i rekken av høyprofilerte sommerkjøp i Real Madrid og overgangssummen er omtrent det Florentin Perez betalte for å hente Zinedine Zidane fra Juventus i 2001.

BLE GODE VENNER: Beckham og Kakà fant tonen i Milano, både på og utenfor banen.  Foto:AFP/GIUSEPPE CACACE
BLE GODE VENNER: Beckham og Kakà fant tonen i Milano, både på og utenfor banen. Foto:AFP/GIUSEPPE CACACE Vis mer

Nå vil Real-presidenten at Kakà overtar den legendariske trøye nummer fem.

- Vi venter med å bestemme hvilket nummer jeg skal bruke. Zidane var en stor spiller for både Real Madrid og Frankrike og jeg vil ikke ha samme trøye som ham. Det ville vært et meget stort ansvar å bære, sier Kakà.

Kakà er førstemann inn porten på Bernabeu i sommer, han blir neppe den siste.

PEREZ IS BACK: Real Madrid-president Florentin Perez var mannen som hentet David Beckham til den spanske hovedstaden. Nå er han i gang igjen.   Foto: REUTERS/Russell Boyce
PEREZ IS BACK: Real Madrid-president Florentin Perez var mannen som hentet David Beckham til den spanske hovedstaden. Nå er han i gang igjen. Foto: REUTERS/Russell Boyce Vis mer