SETTER ENDELIG PLANENE TIL LIVS: David Beckham presenterer trolig en ny MLS-klubb med base i Miami. Foto: AP Photo/Lynne Sladky
SETTER ENDELIG PLANENE TIL LIVS: David Beckham presenterer trolig en ny MLS-klubb med base i Miami. Foto: AP Photo/Lynne SladkyVis mer

David Beckham presenterer ny MLS-klubb

Beckham presenterer trolig ny MLS-klubb

Fotballikonet David Beckham vil mandag presentere sitt nye lag i den amerikanske toppligaen i fotball, Major League Soccer.

Det amerikanske fotballforbundet annonserte fredag at det vil komme med en «stor annonsering angående fotballens fremtid i Miami». Det skal skje mandag, og etter alle solemerker er det den 25. klubben i MLS som blir presentert.

Laget er ventet å starte i toppdivisjonen i 2020 med et stadion som vil huse 25.000 tilskuere.

David Beckham annonserte sine planer om å starte en klubb i Miami tilbake i februar 2014. Nå settes trolig planene ut i livet.

Drøyt 11 år er gått siden engelskmannen offentliggjorde at han ville forlate Real Madrid til fordel for Los Angeles Galaxy i Major League Soccer. I avtalen inngikk det et punkt som ga Beckham muligheten til å kjøpe en klubblisens til redusert pris.

Flere mislykkede forsøk på å finne en tomt å bygge klubbens stadion på har forsinket engelskmannens planer. I mellomtiden har andre MLS-klubber sett dagens lys. Nå skal flokene være løst også for Beckham.

Det har også tidligere vært gjort forsøk på å etablere en MLS-klubb i Miami. Miami Fusion eksisterte i fire sesonger fra 1998, før klubben måtte nedlegges som følge av blant annet lavt billettsalg.

42 år gamle David Beckham avsluttet sin innholdsrike fotballkarriere i 2013.

(NTB)