Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

David Beckham presenterer ny MLS-klubb

Beckham presenterer trolig ny MLS-klubb

Fotballikonet David Beckham vil mandag presentere sitt nye lag i den amerikanske toppligaen i fotball, Major League Soccer.

SETTER ENDELIG PLANENE TIL LIVS: David Beckham presenterer trolig en ny MLS-klubb med base i Miami. Foto: AP Photo/Lynne Sladky
SETTER ENDELIG PLANENE TIL LIVS: David Beckham presenterer trolig en ny MLS-klubb med base i Miami. Foto: AP Photo/Lynne Sladky Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske fotballforbundet annonserte fredag at det vil komme med en «stor annonsering angående fotballens fremtid i Miami». Det skal skje mandag, og etter alle solemerker er det den 25. klubben i MLS som blir presentert.

Laget er ventet å starte i toppdivisjonen i 2020 med et stadion som vil huse 25.000 tilskuere.

David Beckham annonserte sine planer om å starte en klubb i Miami tilbake i februar 2014. Nå settes trolig planene ut i livet.

Drøyt 11 år er gått siden engelskmannen offentliggjorde at han ville forlate Real Madrid til fordel for Los Angeles Galaxy i Major League Soccer. I avtalen inngikk det et punkt som ga Beckham muligheten til å kjøpe en klubblisens til redusert pris.

Flere mislykkede forsøk på å finne en tomt å bygge klubbens stadion på har forsinket engelskmannens planer. I mellomtiden har andre MLS-klubber sett dagens lys. Nå skal flokene være løst også for Beckham.

Det har også tidligere vært gjort forsøk på å etablere en MLS-klubb i Miami. Miami Fusion eksisterte i fire sesonger fra 1998, før klubben måtte nedlegges som følge av blant annet lavt billettsalg.

42 år gamle David Beckham avsluttet sin innholdsrike fotballkarriere i 2013.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!