Beckham reddet United

David Beckham, den utskjelte engelske VM-spilleren, er den mest populære i Manchester. Applausen var enorm da han på et utsøkt frispark ordnet 2-2 og reddet ett poeng mot Leicester i dagens ligaåpning.

Beckham, som tidligere på dagen skrev under på ny femårig kontrakt med Manchester United verdt 85 millioner kroner, forlot Old Traffords gressteppe som sistemann. Han takket for den store støtte han har fått fra trofaste United-tilhengere i tiden etter VM.

Manchester United berget med nød og neppe ett poeng på hjemmebane mot et Leicester-lag som kjempet som løver mot storfavoritten. Leicester, som vant 1-0 på Old Trafford i januar, ledet 2-0 til det gjensto 10 minutter av ordinær tid. Laget spilte med hjerte og hadde fortjent tre poeng foran 55 000 tilskuere.

Dramatisk sluttspurt

- Det kan vel diskuteres om vi fortjente det ene poeng, sa United-manager Alex Ferguson etter kampen. Men han roste sitt lags innspurt. Innbytter Teddy Sheringham reduserte da han endret retning på et langskudd fra David Beckham.

2-2 kom i de dramatiske sluttminuttene, hvor også dommeren måtte ha behandling for en liten skade. Det var spilt 49 minutter da Beckham scoret på frispark etter først å ha bedt dommeren flytte Leicester-muren. Den ble flyttet noen centimeter, og så sendte Beckham ballen over muren og ned i det høyre hjørnet for reservekeeper Pegguy Arphexad.

Han kom inn for skadde Kasey Keller og slapp inn to mål. Ved Beckhams scoring var han dårlig plassert, mens den første United-scoringen kom rett etter at Leicester hadde gitt et klønete hjørnespark på en stygg misforståelse i midtforsvaret.

Berg fikk sjansen

Jaap Stam, Uniteds 130 millioner kroners innkjøp fra nederlandske PSV i sommer, spilte bare 1. omgang og ble erstattet av Henning Berg. Samarbeidet med Ronny Johnsen var ikke helt patent under Leicesters entusiastiske åpning, men Stam ble byttet ut på grunn av en liten skade.

- Han har problemer med en muskel i låret, sa Ferguson etter kampen. Manageren la til at det muligens var litt nerver med i spillet i åpningen av ligasesongen.

Stam og Johnsen hadde problemer med å temme Leicesters sterke angriper Emilie Heskey tidlig i kampen. Han ordnet ledelse alt etter seks minutters spill. Gjestene var nær nye scoringer før United avsluttet omgangen best.

Blir i England

Også i 2. omgang åpnet Leicester best, men 0-2 kom først etter 76 minutter ved Tony Cottee etter forarbeide av Rob Savage. Henning Berg var ikke helt heldig med sin plassering da Cottee scoret.

Men Beckham reddet United fra ydmykelse da han laget 2-2. Med femårig kontrakt blir Beckham trolig på Old Trafford til år 2003, og han tilbakeviste ryktene om at han ønsket å gå i landflyktighet. I Manchester er han enormt populær. Like god velkomst får han neppe på steder som Upton Park i London.

<B>SCORET IKKE:</B> Tore André Flo fikk spille i 15 minutter da Chelsea i dag tapte 2-1 borte mot Coventry.<br>