VM I SYLTYNN TRÅD: David Beckham skjønte med en gang at noe var galt da han måtte bæres av San Siro, og frykten var ikke ubegrunnet: Akillessenen er revet av, og fotballikonet mister etter all sannsynlighet VM i Sør-Afrika.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Garofalo
VM I SYLTYNN TRÅD: David Beckham skjønte med en gang at noe var galt da han måtte bæres av San Siro, og frykten var ikke ubegrunnet: Akillessenen er revet av, og fotballikonet mister etter all sannsynlighet VM i Sør-Afrika.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro GarofaloVis mer

Beckham røk akillesen da Milan slo Chievo

VM henger i syltynn tråd for fotballikonet.

|||(Dagbladet): I den rødsvarte delen av Milano gledet man seg først og fremst over Clarence Seedorfs perletreff på overtid mot Chievo, som sendte AC Milan helt opp i ryggen på byrival Inter etter en hardt tilkjempet 1-0 seier på San Siro.

Men det er helt andre grunner til at kampen kommer til å prege overskriftene i engelske medier i timene og dagene som kommer:

David Beckham mister etter alle solemerker sommeren VM-sluttspill etter at akillessenen ble revet av i sluttminuttene.

— Når akillessenen ryker, kjenner man det med en gang, sa Milan-trener Leonardo til Sky Italia, ifølge NTB.

— Vi fikk en viktig seier i kveld, men skaden hindrer oss i å nyte den. Vi må se hvor alvorlig det er. David forsto med en gang hva som hadde skjedd, la han til.

MATCHVINNER PÅ OVERTID: Clarence Seedorf sendte den ene halvdelen av Milano til himmels da han ble matchvinner på overtid mot Chievo.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DAMIEN MEYER
MATCHVINNER PÅ OVERTID: Clarence Seedorf sendte den ene halvdelen av Milano til himmels da han ble matchvinner på overtid mot Chievo.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DAMIEN MEYER Vis mer

Skaden betyr at fotballikonet må påregne minst tre måneder på sidelinja, og trenger derfor et mirakel om han sitter på flyet til Sør-Afrika som én av de utvalgte i Fabio Capellos VM-tropp.

Plassen var i utgangspunktet langt fra sikker, og nå har den sårt tiltrengte muligheten til å imponere i Milan-trøya gått fra ham.

Beckham havnet i tidsnød også i forkant av VM i Sør-Korea og Japan i 2002 da Deportivos argentinske midtbanerivjern Aldo Duscher påførte den daværende United-stjernen en brukket metatarsal. Det satte fart i konspirasjonsteoretikerne, som raskt satte Duschers grisetakling i forbindelse med at England var trukket i samme VM-gruppe som Argentina.

Denne gangen var det imidlertid ingen i nærheten da Beckham falt til gresset. 34-åringen gjorde seg klar til å sparke ballen da han plutselig gikk i bakken på tampen av kampen. Han signaliserte med en gang til Milan-benken at han måtte ut, til tross for at klubben var ferdig med de tre byttene, melder nyhetsbyrået Reuters.

En reporter for Sky Italia, som var til stede på sidelinjen, kom med dystre meldinger hjem til engelske fotballfans. Beckham skal ha sagt følgende til lagledelsen på benken:

- Den er røket, den er røket.